Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Η θέα που κόβει την ανάσα...Οι καλύτερες φωτογραφίες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

 στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στο μέγεθός του, αλλά κυρίως επειδή κατασκευάστηκε κομμάτι-κομμάτι στο διάστημα, σταδιακά και με τη βοήθεια αστροναυτών που ζουν σε αυτόν για αρκετό καιρό.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί επικριτές που αμφιβάλλουν για την χρησιμότητά του και την επιστημονική του αξία. Όμως υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε καμία περίπτωση: ο Διαστημικός Σταθμός είναι το σημείο με την καλύτερη θέα στη Γη. Κινείται αργά στην τροχιά του πλανήτη και σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από την επιφάνειά του και προσφέρει εικόνες που αποκαλύπτουν όλο το μεγαλείο του.

Από το 2010, όταν εγκαταστάθηκε στο σταθμό ο πανοραμικός θόλος, οι αστροναύτες έχουν στείλει στη Γη χιλιάδες φωτογραφίες. Ιδίως όμως τα μέλη της τελευταίας αποστολής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εκμεταλλευθεί στο έπακρο τη θέα και τις δυνατότητες των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Αυτές είναι οι καλύτερες πρόσφατες φωτογραφίες, από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Σύνθεση από πολλές φωτογραφίεςΗ Σελήνη όπως φαίνεται από το ύψος στο οποίο κινείται ο ISSΣκόνη από την Σαχάρα πάνω από τον Ατλαντικό ΩκεανόΗ αστροναύτης Sunita Williams αγγίζει... τον ήλιοΔορυφόρος πάνω από την ΑφρικήΚρατήρας σβησμένου ηφαιστείου στη ΜαυριτανίαΤο νότιο Σέλας, πάνω από τον Ινδικό ΩκεανόΟ κομήτης LovejoyΑστέρια σε λήψη με μεγάλη διάρκεια έκθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share