Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

70 πολυεθνικές φωνάζουν με καταχώρηση: "Σώστε την Ελλάδα"

Image
Με διαφημιστική καταχώρηση 70 πολυεθνικές από τη Γαλλία και τη Γερμανία, προσπαθούν να αντιστρέψουν το κλίμα για τον ευρωπαϊκό νότο! Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handesblatt, στην καταχώρηση αυτή αναφέρεται ότι « μια κατάρρευση του ευρώ, θα ήταν ένα καταστροφικό βήμα προς τα πίσω για την Ευρώπη». Το κείμενο υπογράφουν εταιρίες-κολοσσοί όπως.....


η Daimler, η Siemens (για την οποία ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα της επιβληθεί πρόστιμο για τις πρακτικές της στην Ελλάδα) , η Deutsche Telekom, η E.On, η BMW, η Deutsche Post και οι γαλλικές Total, EADS, EdF και Renault.
Υπογραμμίζεται στην καταχώρηση, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων διεθνώς, μετά την υιοθέτηση του κοινού νομίσματος και ζητείται να βοηθηθούν χώρες όπως η Ελλάδα, που πλήττονται από την κρίση χρέους, ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες για τους πολίτες τους στο μέλλον. Οι 70 ζητούν επίσης αυστηρότερους όρους για το Σύμφωνο Σταθερότητας και τονίζουν ότι θα ήταν τεράστιο λάθος να αποπεμφθούν κάποια κράτη από την Ευρωζώνη, ή να διαχωριστεί Η Ε.Ε σε βορρά και νότο. «Ακόμη κι αν κοστίσει δισεκατομμύρια η Ευρώπη και το νόμισμα της αξίζουν την προσπάθεια», σημειώνουν οι εταιρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share