Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Προφυλακτικά με δόντια


Πριν πέντε χρόνια η 57χρονη Σονέτ Ελερς πούλησε όλη τις την περιουσία για να δημιουργήσει έναν νέο τύπο προφυλακτικών, τα "προφυλακτικά με δόντια" που δίνουν πολλές ελπίδες στις γυναίκες ότι θα γλυτώνουν το βιασμό. Το προφυλακτικό κυκλοφόρησε στη Νότια Αφρική και θα κοστίζει 2 δολάριο το καθ’ ένα, όπως μεταδόθηκε από ραδιοσταθμό της πόλης Κίμπερλι. Στη Νότια Αφρική οι βιασμοί είναι συχνό φαινόμενο. Η 57χρονη με τον νέο αυτό προφυλακτικό προσπαθεί να βοηθήσει ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει το "προφυλακτικό με δόντια" που το ονόμασε "Rapex".

Το Rapex που χάριν αστειότητας τα νοτιαφρικανικά ΜΜΕ ονομάζουν "πεο-παγίδα", είναι ένας ασφαλής μηχανισμός για γυναίκες που για να τοποθετηθεί ή να αφαιρεθεί χρειάζεται ένα...
απλό σύστημα εφαρμογής όπως ακριβώς και τα ταμπόν.

Το Rapex είναι φτιαγμένο από λάτεξ και έχει πολλές σειρές δοντιών. Εάν τυχόν κάποιος επιτεθεί σε μια γυναίκα, αυτό δαγκώνει το ανδρικό μόριο με τέτοιον τρόπο που για να απελευθερωθεί ο δράστης χρειάζεται η επέμβαση χειρουργού.

Η Ελερς για να δημιουργήσει το Rapex συμβουλεύτηκε μηχανικούς, γυναικολόγους και ψυχολόγους έτσι ώστε το προφυλακτικό της να είναι όσο περισσότερο ασφαλές γίνεται.

Στη Νότια Αφρική πέρυσι καταγράφηκαν επισήμως 55 χιλιάδες βιασμοί, περίπου χίλιοι κάθε εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share