Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

http://www.enimerosi.com--Όλα τα ονόματα των υποψηφίων για την Περιφέρεια και τους Δήμους των Ιονίων Νήσων

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΡΛΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το enimerosi.com συγκέντρωσε όλα τα ονόματα των μέχρι τώρα υποψηφίων για την Περιφέρεια και τους Δήμους των Ιονίων Νήσων, καθώς και όσα ονόματα «παίζουν» αυτή τη στιγμή.

Τα ονόματα που «παίζουν» για την ΠΙΝ

Στο ΠΑΣΟΚ, οι προτεινόμενοι για τη θέση του περιφερειάρχη, που είτε αυτοπροτάθηκαν είτε ετεροπροτάθηκαν στη διαδικασία που έθεσε το κυβερνών κόμμα, είναι οι Τ. Γαβαλάς (δημοτικός σύμβουλος), Κ. Γεωργαλίδης (νυν περιφερειάρχης), Δ. Γεωργάτος (νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης), Α. Γκερέκου (βουλευτής Κέρκυρας), Ευστ. Ζαβιτσάνος (δήμαρχος Μεγανησίου), Γ. Καλούδης (υποψήφιος βουλευτής), Β. Λαοπόδης (στέλεχος ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστής), Α. Παγκράτης (πρ. νομάρχης Κέρκυρας), Χ. Σαρλής (πρ. δήμαρχος Κερκυραίων), Π. Σκληρός (γραμματέας ΠΑΣΟΚ Ιονίων Νήσων) και Γ. Φόρτες (πρ. δήμαρχος Αργοστολίου).
Στη ΝΔ, τα ονόματα που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα για την Περιφέρεια είναι εκείνα της Ρ. Κράτσα (ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), του Σπ. Σπύρου (πρ. βουλευτή Κερκύρας) και του Δ. Γάσπαρου (νομάρχη Ζακύνθου).

Οι προτεινόμενοι για αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας

Όσον αφορά στη θέση του αντιπεριφερειάρχη, οι προτεινόμενοι είναι οι Τ.Γαβαλάς (δημοτικός σύμβουλος), Γ. Καρύδης (πρώην πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου) , Β. Λαοπόδης (Δρ. Πληροφορικής, πρ. στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής), Αλ. Μιχαλάς (νομαρχιακός σύμβουλος) , Χ. Μπούκας (γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ), Α. Παγκράτης (πρ. νομάρχης Κέρκυρας).

Στο ΠΑΣΟΚ για το Δήμο της Κέρκυρας

Όσον αφορά στο Δήμο της Κέρκυρας, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι προτεινόμενοι σύμφωνα με τις διαδικασίες, είναι ο Αλ. Αυλωνίτης (δήμαρχος Εσπερίων), ο Σπ.Βεντούρας (πρ. δημοτικός σύμβουλος), η Ά. Γκερέκου (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ), η Ανδρ. Δαγκλή (γ.γ. του Δ. Κερκυραίων), ο Ι. Λειβαδιώτης (δήμαρχος Μελιτειέων), ο Τ. Μεταλληνός (νομαρχιακός σύμβουλος), ο Σωτ. Μικάλεφ (δήμαρχος Κερκυραίων), ο Χρ. Σαρλής (πρ. δήμαρχος Κερκυραίων) και ο Σωτ. Χαϊδόγλου (πρ. δημοτικός σύμβουλος Αχιλλείου).
Την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν από το διευρυμένο σώμα της Νομαρχιακής Επιτροπής οι πολιτικές αξιολογήσεις των προτεινόμενων ονομάτων.

Τομεάρχης αυτοδιοίκησης της ΝΔ: «Το κόμμα δεν δεσμεύεται από τις μέχρι τώρα υποψηφιότητες».

Από την πλευρά της ΝΔ, μέχρι στιγμής ο μοναδικός που έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το Δήμο της Κέρκυρας είναι ο πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Γ. Τρεπεκλής. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η «κ.Ε» με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση, ο Γ. Τσιτσέλης τόνισε πως «το κόμμα δεν δεσμεύεται από τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη ανακοινωθεί», συμπληρώνοντας πως «ο καθένας έχει την ευθύνη του τρόπου που πολιτεύεται». Όσον αφορά στη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων, ανέφερε πως βρίσκονται σε εξέλιξη δημοσκοπήσεις και ερωτηματολόγια και πως ανακοινώσιμα αποτελέσματα των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να αναμένονται μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, για το Δήμο της Κέρκυρας έχουν επίσης ακουστεί τα ονόματα του Στ. Πουλημένου (νομάρχης Κέρκυρας), του Στ. Γκίκα (υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας) και του Κ. Λέσση (αντινομάρχης Κέρκυρας).

Στο Δήμο Κεφαλονιάς

Στο Δήμο Κεφαλονιάς, αυτοί που έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους από το ΠΑΣΟΚ είναι ο δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδός και ο δήμαρχος Πυλάρου Μ. Κοτσιλίνης. Ακόμη, την υποψηφιότητά τους έχουν ανακοινώσει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος της ΝΔ Αγγ. Μοσχονάς με υπερκομματικό όμως ψηφοδέλτιο, όπως και ο δήμαρχος Λειβαθούς Θ. Μιχαλάτος.

Στο Δήμο Ζακύνθου

Ο Δήμαρχος Λαγανά Δ. Κομιώτης θα επιδιώξει να διεκδικήσει το χρίσμα της ΝΔ, ενώ την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο Π. Κολοκοτσάς με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο. Στο ΠΑΣΟΚ, την υποψηφιότητά τους κατέθεσαν ο Α. Αντίοχος (δήμαρχος Αρτεμησίων), ο Π. Βόσος-Δασκαλάκης (πρ.συλλόγου κτηνοτρόφων), ο Π. Βυθούλκης (δάσκαλος), ο Β. Ξένος Γαβριέλης (πρώην δήμαρχος Αλίμου), ο Δ. Κυβετός (πρόεδρος ΤΕΕ), ο Π. Κολύρης (πρ. γγ του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης), ο Γ. Κοπανάς (πρ. δημοτικός σύμβουλος Ζακύνθου), η Μ. Μαρίνου-Ξάνθου (πρ.συντονίστρια της Νομαρχιακής), ο Χ. Μαρκούτσης (πρόεδρος της ΑΝΕΖ), ο Στ. Μποζίκης (δήμαρχος Αρκαδίων) και ο Δ. Παλαιοθόδωρος (πρώην βουλευτής Ζακύνθου).

Στο Δήμο Λευκάδας

Στο Δήμο Λευκάδας έχουν καταθέσει την υποψηφιότητά τους στο ΠΑΣΟΚ ο νομάρχης Λευκάδας Κώστας Αραβανής, ο δήμαρχος Σφακιωτών και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γ. Κούρτης και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λευκάδας Μπ. Καλός.

Στο Δήμο Ιθάκης

Για το Δήμο Ιθάκης έχουν ακουστεί τα ονόματα του Γ. Βασιλόπουλου (δήμαρχος Ιθάκης), του Θ. Λιβιτσάνη (έπαρχος Ιθάκης) και του Τ. Καραβία (πρ. δήμαρχου Ιθάκης).

Στο Δήμο Μεγανησίου

Έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ο Ευστ. Ζαβιτσάνος και ο Δ. Δάγλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share