Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

High Tech ματάκιας


Ένας 31χρονος χάκερ από την Καλιφόρνια αφού αποκτούσε πρόσβαση στον υπολογιστή των θυμάτων του και έβρισκε ακατάλληλο φωτογραφικό υλικό τους απειλούσε ότι εάν δεν του έστελναν ένα αισθησιακό βίντεο για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, θα κοινοποιούσε τις καυτές στιγμές τους σε όλη τη λίστα των επαφών τους.

Ο Luis Mijangos είχε μολύνει με ιό, υπό μορφή download σε γνωστά τραγούδια, πάνω από 100 υπολογιστές με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικά αρχεία 230 ατόμων εκ των οποίων τα 44 ήταν παιδιά.

Όπως λένε οι αρχές ο 31χρονος έψαχνε για ακατάλληλο υλικό για να μπορεί στη συνέχεια να εκβιάζει τα θύματά του να του στείλουν τη δική τους ερασιτεχνική ταινία πορνό.

Στον νεαρό απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εκβιασμό αλλά και για το γεγονός ότι υποδυόταν τον σύντροφο χρηστών σε κοινωνικά δίκτυα για να πείθει τα ανυποψίαστα θύματα να του παρέχουν ακατάλληλο υλικό.

Μάλιστα, αφού ο επίδοξος χάκερ κατάφερνε να πάρει τα πολυπόθητα βίντεο τότε επικοινωνούσε με το θύμα και ζήταγε και άλλο υλικό προς τέρψιν, ενώ δημοσίευε μερικά από αυτά σε πορνογραφικό site.

Παράλληλα, ο 31χρονος αφού αποκτούσε τον έλεγχο μέχρι και της κάμερας του υπολογιστή κατάφερνε να τις χειρίζεται για να τους κατασκοπεύει σε προσωπικές στιγμές τους, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος και με κατηγορίες κλοπής αφού είχε πρόσβαση και σε pin πιστωτικών καρτών.

Τελικά, συνελήφθη σπίτι του και κρατείται με εγγύηση 10.000 δολαρίων και στις 19 Ιουλίου θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Πηγή: NEWS 24/7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share