Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

http://www.enimerosi.com---Απαιτείται


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΤΣΩΡΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλά ονόματα ακούγονται τις τελευταίες μέρες που διεκδικούν τη Δημαρχία του Δήμου της Κέρκυρας.
Τι θα περίμενε ο κάθε πολίτης από τους ενδιαφερόμενους;
Τον απολογισμό του έργου τους αν είχαν διατελέσει Δήμαρχοι είτε την τελευταία τετραετία είτε σε προηγούμενες τετραετίες.
Τις προτάσεις τους για την οργάνωση του νέου Δήμου και την ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού.
Τις θέσεις τους για τον καθορισμό χρήσεων γης και τις πολεοδομήσεις.
Τις προτάσεις τους για μια ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη.
Τις προτάσεις τους για τις υποδομές.
Τις προτάσεις τους για το κυκλοφοριακό και τους χώρους στάθμευσης εντός των οικισμών. Μονομερείς παρεμβάσεις όπως κατασκευή ποδηλατοδρόμων, δεν λύνουν το κυκλοφοριακό αλλά το περιπλέκουν, όπως έγινε στο Δήμο Κερκυραίων που οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες θεωρούν πως αυτοί και τα οχήματά τους είναι υπό διωγμό εφόσον δεν έχει αντιμετωπισθεί το όλο κυκλοφοριακό.
Τις προτάσεις τους για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων.
Τις προτάσεις τους για το κυκλοφοριακό και τη σύνδεση των οικισμών με το κέντρο του νομού και ειδικότερα τη σύνδεση των Διαπόντιων νησιών με τη νήσο Κέρκυρα.
Τις προτάσεις τους για τη σύνδεση των Δήμων, της περιφέρειας και τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική ακτή.
Τις προτάσεις τους για τον πολιτισμό.
Τις προτάσεις τους για τη στέγαση του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
Τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση του νομαρχιακού νοσοκομείου και τη μετατροπή του σε Νοσοκομείο Τριτοβάθμιας Περίθαλψης.
Φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων για το χρίσμα στερούνται προτάσεων, ιδεών και θέσεων. Είναι απλά κομματικοί υποψήφιοι και μάλιστα των κομμάτων που οδήγησαν τη χώρα αλλά και την αυτοδιοίκηση σε αδιέξοδο. Αυτοί, όπως και τα κόμματά τους, θα έπρεπε να τύχουν πολιτικής απομόνωσης. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε όπως και τόσα χρόνια που ήταν στην εξουσία.
Απαιτείται η συγκρότηση ψηφοδελτίου με όραμα και θέσεις από ενεργούς πολίτες όλων των πολιτικών αποχρώσεων που πάνω από όλα βάζουν τα τοπικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα του Δήμου και των κατοίκων του χωρίς αγκυλώσεις και προσκολλήσεις σε ξεπερασμένα δόγματα και οικονομικά συμφέροντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share