Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Η οδύσσεια µιας φωτογραφικής µηχανής



Μία από τις µεγαλύτερες εκπλήξεις της ζωής του θα πρέπει να δοκίµασε ένας ολλανδός ερασιτέχνης δύτης όταν είδε να επιστρέφει στα χέρια του µια φωτογραφική µηχανή υποβρύχιων λήψεων επτά µήνες από τότε που την είχε χάσει στα νερά της νήσου Αρούµπα στην Καραϊβική. Για να φτάσει στα χέρια του, η µηχανή ταξίδεψε περισσότερα από 1.800 χιλιόµετρα και επέζησε της επίθεσης µιας πεινασµένης θαλάσσιας χελώνας, όπως αναφέρει η «Daily Τelegraph».

Ο Ντικ ντε Μπρούιν, λοχίας του ολλανδικού βασιλικού ναυτικού, οφείλει αυτό το απρόσµενο δώρο στις ακούραστες ερευνητικές ικανότητες ενός λιµενοφύλακα από τη Φλόριντα. Ο Πολ Σουλτζ εντόπισε την κόκκινη φωτογραφική µηχανή κοντά στα βράχια µιας µαρίνας στο Κι Γουέστ του Μαϊάµι στις 16 Μαΐου.

Η φωτογραφική µηχανή είχε παραµείνει στη θάλασσα επί έξι µήνες και αρχικά ο αµερικανός λιµενοφύλακας νόµιζε ότι ήταν ντοµάτα. Οταν την έπιασε στα χέρια του διαπίστωσε ότι το αδιάβροχο κάλυµµα είχε αφήσει σχεδόν ανέπαφο το περιεχόµενο. Ετσι, ο Πολ Σουλτζ µπόρεσε να δει αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που είχε τραβήξει ο ολλανδός στρατιωτικός στις καταδύσεις του. Το επόµενο βήµα του λιµενοφύλακα ήταν να ανεβάσει τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα scubaboard.com, έναν από τους πιο γνωστούς ιντερνετικούς τόπους συνάντησης της κοινότητας των δυτών, καθώς και σε ταξιδιωτικές ιστοσελίδες.

Σε επαφή µαζί του ήρθε µια γυναίκα η οποία αναγνώρισε σε ένα παιδί που εµφανιζόταν στις φωτογραφίες έναν συµµαθητή του γιου της. Επειτα από αυτό ήταν θέµα χρόνου να φτάσει η µηχανή στον ιδιοκτήτη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share