Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

"Τυχαίο; Δεν νομίζω" τώρα και σε τραγούδι!!


Μπορεί η φράση «τυχαίο; Δεν νομίζω!», που ακούγεται σε διαφημιστικό σποτ τηλεφωνικού καταλόγου, να έγινε μέσα σε λίγες εβδομάδες το σλόγκαν του καλοκαιριού, σε μερικές μέρες όμως αναμένεται να γίνει και το απόλυτο μουσικό χιτ. Ο λόγος για το νέο τραγούδι που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ο γνωστός Κρητικός λυράρης Νίκος Κυριακάκης με τίτλο «Τυχαίο; Δεν νομίζω». Ο λυράρης, εκτός από τη μουσική, υπογράφει και τους στίχους του τραγουδιού που, όπως εξηγεί και στην «Espresso», είχε εμπνευστεί πολύ καιρό πριν γραφτούν για την πετυχημένη διαφήμιση. «Το τραγούδι αρχικά λεγόταν “Τυχαίο; Δεν παντρεύομαι!” και το είχα γράψει πολύ καιρό πριν το δω στη διαφήμιση. Μόλις όμως άρχισε να συζητιέται και να γίνεται γνωστή η φράση από την τηλεόραση, πήρα την απόφαση να το τροποποιήσω λίγο και να το κυκλοφορήσω. Αλλαξα τη φράση “δεν παντρεύομαι” με τη “δεν νομίζω” και αφού είδαμε ότι μας ταιριάζει, αποφασίσαμε να το κρατήσουμε έτσι. Το τραγούδι είναι ντουέτο που το ερμηνεύω μαζί με τον Ματθαίο Γιαννούλη και θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες. Είναι ένα διαφορετικό άκουσμα, αφού δεν έχει καθόλου παραδοσιακά στοιχεία».

Ο Νίκος Κυριακάκης ανήκει στη νέα γενιά των Κρητικών λυράρηδων, που με τα μοντέρνα στοιχεία που χρησιμοποιούν στη μουσική τους έχουν κάνει γνωστή την κρητική λύρα σε όλη τη χώρα, αν και ο ίδιος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές γι’ αυτό. Προσπαθεί ως συνθέτης να χρησιμοποιεί τη λύρα του και σε άλλα ακούσματα πέρα από τα παραδοσιακά: «Το τραγούδι “Τυχαίο; Δεν νομίζω” μπορεί να είναι σε ρυθμούς ροκ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χωράει και η λύρα μου ανάμεσα στα μουσικά όργανα που πλαισιώνουν το τραγούδι. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητά του. Οταν το ακούσει κάποιος, θα καταλάβει τη διαφορά. Η λύρα ακούγεται σαν ηλεκτρική κιθάρα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Είμαι σίίγουρος ότι θα αρέσει πολύ».

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται σε κάποιον που έχει βαρεθεί τον έρωτά του, ενώ το ρεφρέν που με πάθος τραγουδούν ο Νίκος Κυριακάκης και ο Ματθαίος Γιαννούλης χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δεν πάω, δεν γουστάρω, δεν αντέχω ούτε να σε αγγίζω... Τυχαίο; Δεν νομίζω!» Το τραγούδι αναμένεται να εντυπωσιάσει τους φαν του λυράρη, ενώ είναι σίγουρο ότι θα ακουστεί και σε όλα τα μεγάλα κλαμπ της χώρας, όπως έγινε και με την προηγούμενη χιπ-χοπ επιτυχία του με τίτλο «Βεντέτα». «Ο,τι τραγούδι γράφω έχει πάντα τη λύρα μέσα. Κάποιοι διαφωνούν, αλλά δεν με απασχολεί καθόλου, αφού βλέπω ότι στον κόσμο αρέσει πολύ. Η “Βεντέτα” ήταν ένα καθαρά χιπ-χοπ κομμάτι, το “Τυχαίο; Δεν νομίζω!” είναι ροκ και πιο δυνατό. Εχουν ταιριάξει πολύ και οι φωνές μας με τον Ματθαίο Γιαννούλη, που τον θεωρώ σπουδαίο καλλιτέχνη. Εκτός από αυτό το τραγούδι έχουμε ετοιμάσει και άλλα για το νέο CD, που εύχομαι ο κόσμος να τα αγαπήσει».





Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share