Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ



Με άγριεμένο ύφος ο ευτραφής αγρότης με τη βραχνή φωνή στο μπλόκο των Μαλγάρων δήλωσε ότι ¨αν δεν πέσει ζεστό χρήμα, δεν ανοίγουμε το μπλόκο" . Η κυβέρνηση, με περισσή κατανόηση όπως κάνει ο γονιός με το κακομαθημένο παιδί του, αποδέχεται υπομονετικά τις αδικαιολόγητες απαιτήσεις και τον προσβλητικό τρόπο.

Με τους αγρότες συμβαίνει αυτό που απογίνεται με τα κακομαθημένα παιδιά, που μεγαλώνουν μαθημένα στο αραλίκι , στην καφετέρια , στο πλούσιο χαρτζιλίκι και τσαντίζονται όταν ο γονιός δεν στερείται για να τους τα ακουμπήσει. "Το κακόμοιρο το παιδί δεν έχει να φάει" μας ωθούν να πιστέψουμε ....
αλλα δεν έχει σημασία που δεν δούλεψε, δεν δουλεύει, δεν έχει σκοπό να δουλέψει, δεν επένδυσε επι 30 χρόνια τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ και που θέλει οι άλλοι να του πληρώνουν τώρα το λογαριασμό.

Γιατί το "ζεστό χρήμα" που ζητάει ο αγρότης των Μαλγάρων θα το στερηθεί ο δύστυχος εργαζόμενος φορολογούμενος που δεν αντιδρά, σε μια εποχή ακήρυχτης χρεωκοπίας της χώρας.

Γι' αυτό ας μη δείχνουμε καμία κατανόηση στα καταχρηστικά αιτήματα των αγροτών και μη δεχόμαστε καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση άν υποχωρήσει. Αλλιώς θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Η κυβέρνηση δεν έχει αντίρρηση να χαρτζιλικώσει τους αγρότες άν όλοι οι άλλοι πολίτες προτίθενται να τους χρηματοδοτήσουν. Η κυβέρνηση παίζει τον διαιτητή , αντί να διοικεί και να αποφασίζει, γιατί πρωταρχικός σκοπός κάθε Ελληνικής κυβέρνησης είναι να ξαναεκλεγεί στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share