Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

http://www.enimerosi.com---Συλλήψεις έξι ατόμων για εκβίαση και τοκογλυφίαΚΕΡΚΥΡΑ. Συνελήφθησαν την Τετάρτη και ώρα 12:15' στην Κέρκυρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας έξι ημεδαποί για εκβίαση, τοκογλυφία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία ημεδαπού ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και των μελών της οικογενείας του, και την απαίτηση των ως άνω δραστών να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, σχεδιάστηκαν δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες συνελήφθησαν οι ανωτέρω δράστες, να παραλαμβάνουν από τον καταγγέλοντα προσημειωμένες συναλλαγματικές.
Σε γενόμενες σωματικές έρευνες στους δράστες, ανευρέθησαν τα κάτωθι:
• Πέντε (5) προσημειωμένες συναλλαγματικές
• Έντεκα (11) συναλλαγματικές διαφόρων εκδοτών
• Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Από την προανάκριση προέκυψαν τα ακόλουθα:
- Πέντε (5) εκ των δραστών, οι οποίοι τυγχάνουν πολύ κοντινοί συγγενείς είχαν συγκροτήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα και δρώντας από τις αρχές μηνός Αυγούστου του έτους 2008 έως και σήμερα επεδίωκαν τη διάπραξη των κακουργηματικών κατ' επάγγελμα τοκογλυφικών πράξεων και της κακουργηματικής εκβίασης, σε βάρος του καταγγέλοντα.
- Ένας (1) εκ των δραστών, την 24/05/2010 υπεξαίρεσε από κατάστημα γεωργικών και ηλεκτρικών μηχανημάτων, μία (1) μπετονιέρα, ένα (1) τροχό κοπής μάρκας HITACHI και μία ηλεκτροκόληση χρηματικής αξίας περίπου 1300 ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τα μισθώσει για 5 ημέρες έναντι του ποσού των 150 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια πούλησε σε άλλο άτομο.
- Την 02/04/2010 ένας εκ των δραστών, υπεξαίρεσε το Ι.Χ.Ε αυτ/το, μάρκας MAZDA 323, ιδιοκτησίας του καταγγέλοντα, ως αντάλλαγμα στις μηνιαίες τοκογλυφικές του αξιώσεις. Το εν λόγω όχημα ανευρέθη κατασχέθηκε και αποδόθηκε νομότυπα.

Ανωτέρω δράστες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. Προανάκριση ενεργείται από την Υ.Α. Κέρκυρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share