Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Όταν ο Τύπος εκστρατεύει εναντίον των αναγνωστών του



Ο βρόμικος πόλεμος των καθεστωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατά των ίδιων των αναγνωστών τους, δεν έχει προηγούμενο την περίοδο αυτή. Σε μια φανερή προσπάθεια να στηρίξουν μια κυβέρνηση που δεν πατάει καλά στα πόδια της και που τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα όσο λαμβάνονται αντιλαϊκά μέτρα, εφημερίδες του λεγόμενου… προοδευτικού χώρου έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας την εργολαβία τους. Δηλαδή να πασάρουν στον ελληνικό λαό
τα σκληρά μέτρα λιτότητας ως αναγκαίο κακό, εντολή της Κομισιόν, μόνη διέξοδο από την κρίση. Οι στοχεύσεις τους αρκετές. Αν διαβάσει κανείς τα «Νέα», παραδοσιακό δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, θα καταλάβαινε τι εννοούμε. Πηχυαίοι τίτλοι για εντολή της Κομισιόν να γίνουν απολύσεις και να περικοπεί ο 13ος μισθός. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για άλλες συμπολιτευόμενες εφημερίδες. Έτσι πετυχαίνουν:
1. Να περάσουν τα μέτρα που προωθεί η σοσιαληστική κυβέρνηση ως απαραίτητα. «Τι να κάνουμε, κρίση είναι, προκειμένου να χρεοκοπήσουμε ας πάμε όλοι ταμείο, ας επιβληθούν τα μέτρα επί δικαίων και αδίκων». Αυτό είναι το μότο που ακολουθούν.
2. Να πείσουν τους Έλληνες ότι άλλοι μας επιβάλλουν τα μέτρα και εμείς δεν έχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης.
3. Να μας εθίσουν σε ένα καταστροφικό σενάριο όπου θα παρουσιάζουν τα χειρότερα με τόσο απλό και εύπεπτο τρόπο ώστε να μην μας… πονέσει καθόλου.
Υπέροχη δημοσιογραφία, στρατευμένη στα αφεντικά της εξουσίας.
Ο κόσμος, όμως, δεν πρέπει να τσιμπήσει….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share