Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Τι είπε η Ντόρα στον Καραμανλή το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου;


 
Γράφει σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης στο Βήμα για τον Κώστα Καραμανλή (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=315352&dt=14/02/2010)
Οι σχέσεις του (Καραμανλή) με τον Σαμαρά; Καλές, ισορροπημένες και… αποστασιοποιημένες. Μπορεί να τον στήριξε με όλο τον «καραμανλικό μηχανισμό» στη μάχη της διαδοχής, αλλά ξέρει ότι βασικός κανόνας επιβίωσης του νέου αρχηγού είναι να πάρει αποστάσεις από τον προκάτοχό του.
Οι σχέσεις του με την Ντόρα; Κόλαση. Της τηλεφώνησε το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου και αυτή του έκλεισε ζοχαδιασμένη το τηλέφωνο με ένα μεγαλοπρεπές «άντε και γ…». Θεωρεί ότι της έπαιξε «άσχημο παιχνίδι». Και από τότε δεν έχουν ξαναμιλήσει.
Καλά είναι δυνατόν μια κυρία από σπίτι να λέει τέτοια πράγματα; Και πως το έμαθε ο Πρετεντέρης; Λέτε να ήταν η αποκάλυψη της τηλεφωνικής στιχομυθίας το αντάλλαγμα για την σημερινή αποκλειστική συνέντευξη στο Βήμα;  Ο Καραμανλής πάντως αποκλείεται να του το είπε.
Κατά τα άλλα και όπως αντιλαμβάνεσθε η ανάδειξη του Σαμαρά σε κεντρικό πολιτικό ρόλο έχει πανικοβάλλει τους στυλοβάτες του συστήματος. Που καταφεύγουν ακόμα και σε χυδαιότητες  (που είσαι κύριε Χρήστο;) προκειμένου να πολώσουν  την κατάσταση σε ένα μαγαζί που έχασαν οριστικά και αμετάκλητα.
Γιατί μπορεί η ΝΔ με τον Σαμαρά να παρουσιάζει ακόμα μεγάλα προβλήματα, αντιφάσεις και καθυστερήσεις, αλλά το Συνέδριο και η ημέρα που το αεροπλάνο θα απογειωθεί πλησιάζουν αμετάκλητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share