Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Παμψηφεί καθηγητής Ιατρικής ο Σπύρος Παπίρης


ΑΘΗΝΑ. Καθηγητής ιατρικής στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο της Αθήνας είναι ο Κερκυραίος Σπύρος Παπίρης και μάλιστα παμψηφεί εκλεγμένος. Η ευτυχής αυτή εξέλιξη που αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο, έδωσε χαρά στους δικούς του και τους φίλους του. Είναι καθηγητής πνευμονολογίας - εντατικής θεραπείας. Ο Σπύρος Παπίρης είναι Διευθυντής Β΄ Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν».
Το 1982 πήρε πτυχίο Ιατρικής Σχολής Παν/μίου της Bologna Italy. Με άριστα (110/110). Το 1986 απέκτησε τίτλο ειδικότητας Πνευμονολογίας, Παν/μιο Bologna, Italy (Αριστα 70/70 και έπαινος). Κλινική Aναπνευστικής Παθοφυσιολογιας και Θεραπείας της Χρόνιας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του Νοσοκομείου Sant' Orsola Bologna Italy. Η τετραετής εκπαίδευσή περιελάμβανε ισοετή εκπαίδευση στην Εντατική Θεραπεία (Respiratory ICU της ιδίας κλινικής). Είναι Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
(ΘΕΜΑ διατριβής: Επίδραση ρυπάνσεως περιβάλλοντος και καπνίσματος γονέων στην αναπνευστική λειτουργία παιδιών 10-12 ετών) (Άριστα).
Το 2002 εκλέγεται αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Καθηγητής Χ. Ρούσσος..
9/2002 Διορίζεται αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας.
Το 2004 εκλέγεται παμψηφεί διευθυντής της Β' Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με έδρα το «Αττικό» Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share