Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Έπιασαν τον «ποντικό» της παλιάς πόλης


ΚΕΡΚΥΡΑ. Καταγόμενος από το Καζακστάν Έλληνας πολίτης, είναι ο δράστης των κλοπών που γινόταν το τελευταίο διάστημα, σε καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου της πόλης της Κέρκυρας. Είναι 42χρόνος και έχει εκτίσει πολυετή φυλάκιση σε Ελληνικά Καταστήματα Κράτησης, για αδικήματα διακεκριμένων κλοπών και ληστειών. Είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, με την υποχρέωση να διαμένει μόνιμα σε χωριό της Θεσσαλονίκης και να παρουσιάζεται την 1η και 16η κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του.
Ειδικότερα τα περιστατικά της σύλληψής του έχουν ως εξής: Ξημερώματα 30/04/2011, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής (Ο.Π.Κ.Ε.) κατελήφθη επ' αυτοφώρω, να αποπειράται να διαρρήξει κατάστημα στην ίδια περιοχή και αφού κλήθηκε να ακινητοποιηθεί και δεν υπάκουσε αλλά τράπηκε σε φυγή, καταδιώχθηκε.
Συνελήφθηκε μετά από ένα μισάωρο περίπου και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας.
Εκεί, διενεργήθηκε έρευνα -προανάκριση, από την οποία προέκυψε ότι: Ο φερόμενος ως δράστης των κλοπών, μαζί με άλλους άγνωστους δράστες, είχαν συγκροτήσει ομάδα, με σκοπό να διαπράττουν κλοπές κυρίως από καταστήματα εμπορίας ενδυμάτων και αξεσουάρ στην πόλη της Κέρκυρας.
Κατά το χρονικό διάστημα από 10-02-2011έως και 30-04-2011 οι φερόμενοι ως δράστες, ανάμεσα στις άλλες κλοπές, εισήλθαν τρείς φορές στο ίδιο κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων & αξεσουάρ και δύο φορές σε άλλο κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων στην πόλη της Κέρκυρας , και αφαίρεσαν :μεγάλο αριθμό από επώνυμα ρούχα, υποδήματα, σακ- βουαγιάζ, ρολόγια, γυναικείες τσάντες, σημαντικής χρηματικής αξίας.
Κατά τη σωματική έρευνα, βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν:
• ένα (1) κινητό τηλέφωνο
• ένα (1) τζάκετ
• ένα (1) παντελόνι και
• μία (1) δερμάτινη ζώνη .
Ο συλληφθείς δράστης, με την σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε ενώπιον της κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας ,η οποία λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα των πράξεων, τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή, για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share