Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Koτοκεμπάπ στην Βάθης


Σοφοκλέους και Μενάνδρου, 2-3 κεμπαμπτζίδικα αράβικα, πασίγνωστη γι' αυτό η γειτονιά (όχι μόνο γι' αυτό). Οκ, εχμμμ, ποτέ όμως δεν έφευγα με το αίσθημα ικανοποίησης, δεν ήταν κάτι το σούπερ, το μυαλό περισσότερο το βάφτιζε αλτέρνατιβ. Πολύ λάδι, κρέας εχμμμ, τα απέφευγα χρόνια. Να όμως που η Αραβία μου επέστρεψε για τα καλά χάρη στη νέα πιάτσα που ξεπετάχθηκε στην Πλατεία Βάθης με 2 πολύ καλά φαστ φουντ αραμπέσκ, και ιδίως το ολοκαίνουργιο στην αρχή της Λιοσίων που, σημαντικό, μοιάζει το καθαρότερο όλων.


Σπεσιαλιτέ εδώ το κεμπάμπ κοτόπουλο, σου λέω καταπληκτικό. Αρχικά ρωτά ο ψήστης αν το θες καυτερό, όντως πολύ καυτερό αλλά του πάει, ρίχνει τα λαχανικά μαϊντανός, κοκκινο λάχανο, πιπερίτσα ε και πατάτες τηγανιτές για να βρίσκει μια οικειότητα να πατά η γλώσσα, και μια σως γιαούρτι που το κάνει να ακροβατεί τέλεια μεταξύ δροσερού και καυτού. Επίσης καλή επιλογή, και τα φαλάφελ, ζεστά-ζεστά, στα βάζει σε πίτα ή σε σακουλάκι. Τα προτιμώ σκέτα, δεν μπερδεύτεται η γεύση με τα λαχανικά. Στην βιτρίνα κλέβουν την ματιά, λαχταριστότατα φαντάζουν, τα συκωτάκια κοτόπουλου με ψιλοκομμένες πιπεριές, η μίντι σούβλες με αρνί(;), τα λαχματζούν και τα λοιπά οικεία ανατολίτικα.
• AlShark, Πλ. Βάθης και Λιοσίων 1


Ξεχωριστό στο μαγαζί, που χει διατηρήσει τις παλιές επιγραφές του φωτογραφείου, τις έχει γυρίσει ανάποδα. Έτσι μόνο οι άραβες ξέρουν πως ονομάζεται, εκτός αν πάρεις την καρτούλα και προσέξεις επίσης το εντελώς αποπροσανατολιστικό της διεύθυνσης "Lothion 1, Platea Fanes"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share