Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τάδε έφη και ''έφυγε''



Όταν ξέρεις ότι το όνομά σου θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας, οφείλεις μέχρι και στην τελευταία σου ατάκα να δίνεις μια σπουδαία θεατρική παράσταση.

Νόρμαν Ντάγκλας


«Get these fucking nuns away from me»

Ελληνιστί: Πάρτε αυτές τις %&*$# καλόγριες μακριά μου

Πέθανε στις: 7 Φεβρουαρίου 1952

Ο Ντάγκλας ήταν Βρετανός συγγραφέας, ψιλοάγνωστος εκτός του νησιού αλλά ιδιαίτερα αγαπητός στους Άγγλους διανοούμενους των αρχών του 20ου αιώνα.

Τα τίναξε: Από υπερβολική δόση φαρμάκων, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τους πόνους στο σώμα του από άγνωστη μακροχρόνια ασθένεια..................



Καρλ Μαρξ


«Go on, get out, last words are for fools who haven’t said enough»

Ελληνιστί: Εμπρός, βγείτε έξω, τα τελευταία λόγια είναι για βλάκες που δεν έχουν πει αρκετά

Πέθανε στις: 14 Μαρτίου 1883

Ο Μαρξ ήταν: Κατά βάση ένας πολυγραφότατος οικονομολόγος και ιστορικός αλλά ουσιαστικά ένας φιλόσοφος του οποίου η κοινωνικοπολιτική θεωρία οδήγησε στον Μαρξισμό και την υιοθέτησή του από πολλά πολιτικά ρεύματα του 20ου αιώνα.

Τα τίναξε: Μετά από 15 μήνες στο κρεβάτι, άρρωστος και καταβεβλημένος από βρογχίτιδα.

Βολταίρος


«This is no time to make new enemies» (όταν του ζητήθηκε από τον ιερέα να αποτάξει τον Σατανά)

Ελληνιστί: Δεν είναι ώρα τώρα να κάνω καινούριους εχθρούς

Πέθανε στις: 30 Μαΐου 1778

Ο Βολταίρος ήταν ένας από τους επιφανέστερους διανοούμενους και συγγραφείς της Γαλλίας κατά την περίοδο του Διαφωτισμού.

Τα τίναξε: Άρρωστος σε ένα σπίτι στο Παρίσι.

Πάντσο Βίλα


«Don’t let it end like this. Tell them I said something»

Ελληνιστί: Μην το αφήσετε να τελειώσει έτσι. Πείτε τους ότι είπα κάτι

Πέθανε στις: 20 Ιουλίου 1923

Ο Πάντσο ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Μεξικανούς πολέμαρχους που μαζί με τον Εμιλιάνο Ζαπάτα και τον Πασκουάλ Ορότσκο, οδήγησαν το Μεξικό στην επανάσταση των αρχών του 20ου αιώνα κατά του δικτάτορα Πορφίριο Ντίαζ.

Τα τίναξε: Σε ενέδρα που του είχαν στήσει

Μπλακ Τζακ Κέτσαμ


«I’ll be in hell before you start breakfast»

Ελληνιστί: Θα βρίσκομαι στην κόλαση πριν φάτε πρωινό

Πέθανε στις: 26 Απριλίου 1901

Ο Κέτσαμ ήταν διάσημος ληστής τρένων στις ΗΠΑ.

Πρόλαβε να ξαφρίσει πολλούς ταξιδιώτες μαζί με άλλα μπουμπούκια της αμερικανικής γουέστερν σκηνής, πριν τον συλλάβουν.

Τα τίναξε: Στην κρεμάλα. Ο θάνατός του ήταν μάλιστα ιδιαίτερα βίαιος αφού λόγω του βάρους του και του μάκρους του σκοινιού, κατά την εκτέλεση το κεφάλι του αποκολλήθηκε από το υπόλοιπο σώμα του.

Λούντβιχ Φαν Μπετόβεν


«Friends applaud, the comedy is over»

Ελληνιστί: Χειροκροτήστε φίλοι, η κωμωδία τελείωσε

Πέθανε στις: 26 Μαρτίου 1827

Ο Μπετόβεν ήταν και θα είναι από τους σπουδαιότερους μουσικούς συνθέτες που περπάτησαν ποτέ σε αυτή τη γη.

Τα τίναξε: Πιθανώς από δηλητηρίαση λόγω των πολλών φαρμάκων που έπαιρνε.

Τέρι Καθ


«Don’t worry, it’s not loaded» (για το όπλο με το οποίο αυτοκτόνησε)

Ελληνιστί: Μη φοβάστε, δεν είναι γεμάτο

Πέθανε στις: 23 Ιανουαρίου 1978

Ο Τέρι ήταν κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της μπάντας Chicago. Τους ξέρεις; Ούτε εγώ.

Τα τίναξε: Από το όπλο που υποτίθεται δεν ήταν γεμάτο. Ο Καθ αυτοκτόνησε μπροστά στα μέλη της μπάντας και τη γυναίκα του.

Τζέιμς Φρεντς


«How about this for a headline for tomorrow’s paper. French fries»

Ελληνιστί: Πώς σας φαίνεται αυτό για πρωτοσέλιδο στην αυριανή εφημερίδα. Τηγανητές πατάτες / Τηγανητός Φρεντς.

Πέθανε στις: 10 Αυγούστου 1966

Ο Φρεντς ήταν Αμερικανός εγκληματίας, ο οποίος φοβόταν τόσο πολύ να αυτοκτονήσει που σκότωσε τον συγκρατούμενό του, αναγκάζοντας την πολιτεία της Οκλαχόμα να του επιβάλλει τη θανατική ποινή.

Τα τίναξε: Στην ηλεκτρική καρέκλα, αστειευόμενος με το επώνυμό του.
You might also like:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

DNA ΤΕΣΤ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Η DNAlogy, το πρώτο ελληνικό, διεθνών προδιαγραφών εργαστήριο ανάλυσης και ταυτοποίησης DNA, το ελληνικό CSI, ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα προσφέρει πλέον και στους Έλληνες πολίτες τη δυνατότητα απόκτησης του σετ σιελογόνου δειγματοληψίας DNAlogy-Patrotis-kit® από τα φαρμακεία, για τη διεξαγωγή ενός DNA τεστ πατρότητας/συγγένειας.
Μέχρι σήμερα στη χώρα μας μία εξέταση DNA για την εξακρίβωση των βιολογικών δεσμών ήταν μια διαδικασία πολύπλοκη, χρονοβόρα και με μεγάλο κόστος καθώς έπρεπε να πάμε σ’ ένα νοσοκομείο, να μας πάρουν αίμα, να πάμε στα δικαστήρια και πολλές φορές να μην είμαστε καν σίγουροι για τα αποτελέσματα λόγω της ξεπερασμένης τεχνολογίας που χρησιμοποιήθηκε.
Η ανάλυση DNA γίνεται πλέον γρήγορα, οικονομικά, αξιόπιστα, με ευκολία στη λήψη (σάλιο) και με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια, χάρη στη χρήση του νέου σετ σιελογόνου δειγματοληψίας DNAlogy-Patrotis-kit®.
Ένα εγχείρημα τολμηρό, καινοτόμο, σύγχρονο, επιστημονικά τεκμηριωμένο αλλά πρωτίστως αναγκαίο για τον κάθε άνθρωπο που θέλει να γνωρίζει την αλήθεια… το ύψιστο αγαθό!


DNA τεστ σε 3 βήματα: Το DNA τεστ πατρότητας της DNAlogy συνδυάζει την εγκυρότητα με την ευκολία, αφού γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αναλύοντας από 16 έως 23 παγκοσμίως αποδεκτούς γενετικούς δείκτες (προδιαγραφές FBI, ευρωπαϊκό αρχείο) ενώ παράλληλα είναι ανώδυνο, γρήγορο, απλό και αρκούν 3 μόνο βήματα για την πραγματοποίηση του: 1) Αγοράζουμε από το φαρμακείο το τεστ που περιέχει της ειδικές μπατονέτες δειγματοληψίας, 2) Κάνουμε μόνοι μας τη δειγματοληψία παίρνοντας λίγο σάλιο (ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που θα βρούμε στο σετ) και 3) Στέλνουμε τα δείγματα στα εργαστήρια της DNAlogy και παραλαμβάνουμε τα αποτελέσματα σε 5 ή 15 εργάσιμες ημέρες.
Το σετ σιελογόνου δειγματοληψίας DNAlogy-Patrotis-kit είναι το πρώτο «DNA τεστ στο σπίτι» και προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ενός τεστ εξακρίβωσης βιολογικών δεσμών γρήγορο, σίγουρο, με ευκολία στη λήψη και με απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο πελάτης αγοράζει από το φαρμακείο μόνο το σετ δειγματοληψίας και όχι την ανάλυση, αφού αυτή απαιτεί την αποστολή των δειγμάτων στο εξειδικευμένο προσωπικό και τις εργαστηριακές εγκαταστάσεις της DNAlogy.
Το συνολικό κόστος της ανάλυσης είναι 299 ευρώ (29€ η αγορά του κιτ από το φαρμακείο και 270 η ανάλυση των δειγμάτων στα εργαστήρια της DNAlogy).

http://www.dnalogy.eu/partners/salespoints?tid=All
http://www.facebook.com/pages/DNAlogy-SA/10150160627880651
http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=17140

Bookmark and Share