Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Be there! Corfu Animation Festival


Το Be there! Corfu Animation Festival, είναι το νέο διεθνές φεστιβάλ animation, που με σημείο αναφοράς την Κέρκυρα, πρωτεύουσα των Επτανήσων, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης καλλιτεχνών animation από όλο τον κόσμο, τον Απρίλιο του 2011.
Διάρκεια: 7 έως 10 Απριλίου 2011
Η τέχνη του animation, πολύ πιο ευρεία από τα κινούμενα σχέδια, έχει πολύ συνοπτικά οριστεί άτυπα μέσα από μια κοινή αντίληψη ως παιδική τέχνη ή απλά τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από τα παιδιά. Λανθασμένα από τον ορισμό αυτό απουσιάζει το δεύτερο σκέλος της πρότασης, που προσδιορίζει το εύρος «Μια τέχνη που απευθύνεται και εμπνέεται από παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και από όσους έχουν το θάρρος να σκέφτονται και τη δύναμη να βλέπουν όσα τα παιδιά»..............


Ωστόσο, οι πρόσφατες επιτυχίες και η καλλιτεχνική αναγνώριση ταινιών όπως η Περσέπολις, το Τρίο της Μπελβίλ και το Ψηλά στον Ουρανό (Up) μάς έδωσαν την ώθηση να επιδιώξουμε με φαντασία, αλλά και με επιμελημένη προσοχή στις λεπτομέρειες, το στόχο του φεστιβάλ.
Οι ταινίες animation πάντοτε ξεδίπλωναν το αχαλίνωτο παιχνίδι της φαντασίας, είτε πρόκειται για γυρίσματα stop-motion με κούκλες, είτε computer, είτε παραδοσιακά σχέδια με ζελατίνα. Αυτό το στοιχείο της φαντασίας μαγεύει τους λάτρεις των ιδανικών στα μηνύματα, των νέων τάσεων στις εκφράσεις τέχνης και των έντονων συναισθημάτων ενώ παράλληλα ενεργοποιεί την παιδικότητα στις προσλαμβάνουσες ανθρώπων κάθε ηλικίας.
Το Be There! Corfu Animation Festival θέτοντας ως στόχο την επαγγελματική αντιμετώπιση των έργων animation, και σεβόμενο απολύτως τη δημιουργική προσπάθεια, που συνοδεύει την 8η τέχνη, έρχεται να συμβάλει σε έναν παιδαγωγικό άξονα, που διέπει τις αρχές της τέχνης του animation, ώστε οι δράσεις του φεστιβάλ να προσεγγίζουν και να αφορούν εξίσου τα παιδιά, τους ενήλικες, τους επισκέπτες, τους φορείς και όσους μπορούν να δουν κάτι μέσα από αυτήν.
Το Be There! Corfu Animation Festival, είναι μια γιορτή της τέχνης του animation, διάρκειας τεσσάρων ημερών, με μια ματιά εκπαιδευτική και ψυχαγωγική αλλά πρωτίστως καλλιτεχνική.
 Το φεστιβάλ καλείται να κάνει ευκολότερη τη διάβαση για το επόμενο φεστιβάλ και να δημιουργήσει έναν καλλιτεχνικό θεσμό με ταινίες μεγάλου μήκους, μικρού μήκους, διαγωνιστικό τμήμα, retrospectives ταινιών και σχολών animation, αφιερώματα και συνεργασίες με άλλα διεθνή φεστιβάλ animation, πρωτότυπα θεματικά αφιερώματα, ταινίες βραβευμένες με Oscar και άλλα διεθνή βραβεία, πανελλήνιες πρεμιέρες, panels ομιλητών, workshops και Kids, Be there! με σεμινάρια και workshops για παιδιά.

Mε σημείο αναφοράς την πολύ πλούσια και γόνιμη καλλιτεχνικά γη της Κέρκυρας, θα έχετε τη δυνατότητα να μοιραστείτε τη χαρά της εικόνας, της ιδέας και του συναισθήματος μέσα από τη μαγική εμπειρία της συμμετοχής σε μια προσπάθεια να δούμε όλοι μαζί τη ζωή μέσα από το μεγαλείο της ψηφιακής αποτύπωσης με αφετηρία τον Απρίλιο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share