Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Βάλτε ένα χέρι να περάσουμε τον κάβο"

Androulakis_07«Βάλτε ένα χέρι να περάσουμε τον κάβο και βλέπουμε», ήταν η έκκληση του Μίμη Ανδρουλάκη προς τη ΝΔ από τη Λαμία, όπου παρουσίασε το βιβλίο του «Ε! Πρόεδρε». Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, που βρισκόταν εκεί σημείωσε πως «νέος είναι ο Σαμαράς, έχει τον χρόνο να εγγράψει θετικά προσδοκίες. Με τη μιζέρια αυτή, δεν βγαίνει τίποτα. Αν ήταν έτσι, το ΚΚΕ θα ήταν πλειοψηφία στην Ελλάδα».
«Πάντα θα υπάρχει ο πολιτικός ανταγωνισμός. Πρέπει, όμως, να υπάρξει ένα άτυπο μορατόριουμ των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ενόψει του μεγάλου κίνδυνου, που αντιμετωπίζει η χώρα», τόνισε.
Μιλώντας για τα οικονομικά μέτρα, αναγνώρισε ότι προκαλούν ύφεση. «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προκαλέσει μια συντεταγμένη ελεγχόμενη ύφεση, και ελπίζουμε, να αποφύγει μια μεγάλη χρεοκοπία», είπε.

Τόνισε ότι «τα μέτρα αυτά είναι συμβατά με τον πατριωτικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ», σχολιάζοντας τη συζήτηση στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο. «Είναι θέμα πατριωτικού συναγερμού, που είναι κυρίαρχος στη ιδεολογία μας για να αντιμετωπίσουμε έναν μεγάλο κίνδυνο, με τρόπο που δημιουργεί μέλλον και προοπτική, ανάπτυξη και παραγωγή δημιουργικού πλούτου και κοινωνικής δικαιοσύνης», είπε και παράλληλα προσδιόρισε και τις ευθύνες της ΕΕ, σημειώνοντας πως «η Ευρώπη πρέπει να ετοιμάζει μια προστατευτική ζώνη ασφαλείας για την Ελλάδα, διότι πράγματι δεν θα πρέπει να πάει η Ελλάδα να υποχρεωθεί, γιατί δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή από το να πάει στο ΔΝΤ, που είναι σκληρή υπόθεση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share