Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

28ος ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: «Τρέξτε αν θέλετε να…Τρέξετε»


«Τρέξτε ... αν θέλετε να Τρέξετε» προτρέπουν ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Μαραθωνίου, Κώστας Παναγόπουλος, για τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου και ο οποίος συμπίπτει φέτος με την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.χ. και τις παράλληλες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται από την Ελληνική Ομοσπονδία.

Το σύνθημα αυτό έχει να κάνει με την παρότρυνση προς τους Έλληνες κυρίως δρομείς να δηλώσουν γρήγορα συμμετοχή και στους τρεις αγώνες που θα γίνουν παράλληλα, το Μαραθώνιο Δρόμο καθώς και τους Αγώνες Δρόμου 5 και 10χλμ, καθώς λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από το εξωτερικό θεσπίστηκαν αριθμητικά όρια συμμετοχών, βάσει των οποίων δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν περισσότεροι από 20.000 συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρή προτεραιότητα στις εγγραφές καθώς 12.000 συμμετοχές είναι ήδη κλεισμένες από το εξωτερικό και από συλλόγους δρομέων ενώ παραμένουν ακόμη ανοιχτές 4.500 στον Μαραθώνιο, 2.500 στα 10.000μ και 1.000 στα 5.000μ.

«Την Τετάρτη 10 Μαρτίου ανοίγει




η ιστοσελίδα του Μαραθωνίου μέσω της οποία θα υποβάλλονται οι δηλώσεις συμμετοχής. Εδώ και μήνες είχαμε λάβει μηνύματα από το εξωτερικό για αυξημένο ενδιαφέρον. Έχει ξεκινήσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση και η Πολιτεία έχει ήδη αρχίσει να δείχνει έντονο ενδιαφέρον. Η διοργάνωση δείχνει να παίρνει πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές. Το πρόβλημά μας φέτος είναι ότι θα κλείσει πιο γρήγορα η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο και χωρίς προβλήματα όλους τους δρομείς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

Και πρόσθεσε δίνοντας το στίγμα της κίνησης που θα πρέπει να κάνουν άμεσα οι Έλληνες αθλητές που θέλουν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση: «Όλοι οι Έλληνες τώρα» τόνισε κι εξήγησε. «Οι Έλληνες θα πρέπει σύντομα να υποβάλλουν τις δηλώσεις συμμετοχής, γιατί το Φθινόπωρο δεν θα μπορούν».

Ο κ Σεβαστής έκανε στη συνέχεια μια παρουσίαση των βασικών σημείων διοργάνωσης του Μαραθωνίου. Για τον εορτασμό της επετείου των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, ο ΣΕΓΑΣ δημιούργησε και κατοχύρωσε ένα ειδικό λογότυπο το οποίο απεικονίζει το θρυλικό στρατιώτη δρομέα και εμπεριέχει όλους τους συμβολισμούς του Μαραθωνίου δρόμου. Το λογότυπο αυτό υιοθετήθηκε αρχικά από την AIMS και στη συνέχεια από το σύνολο των Μαραθωνίων δρόμων που θα γίνουν το 2010 και θα το προβάλουν στα διάφορα έντυπά τους.

Επίσης δημιούργησε από κοινού με την AIMS αναμνηστικό μετάλλιο που θα φέρει το ειδικό λογότυπο του 2010 αλλά και τα λογότυπα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS. Το μετάλλιο αυτό θα διατίθεται προς πώληση σε όλο τον κόσμο έναντι της τιμής των 10 ευρώ, εκ των οποίων τα 50 λεπτά θα πηγαίνουν στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και άλλα 50 λεπτά σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) για ανθρωπιστικούς λόγους.

Επιπλέον, με αφορμή τον ΚΜΑ και την επέτειο των 2.500 χρόνων ο ΣΕΓΑΣ ανέλαβε τη διοργάνωση του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Μαραθωνίων Δρόμων και με την ευκαιρία αυτή στην Αθήνα θα βρεθούν πάνω από 100 εκπρόσωποι Μαραθωνίων που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη ο κ Σεβαστής είπε ότι στις 29 Οκτωβρίου, ο ΣΕΓΑΣ θα διοργανώσει μία μεγάλη εκδήλωση με δρώμενα στο Ζάππειο, ανοικτή για το κοινό, προκειμένου να αναδειχθούν τα γενεσιουργά αίτια του Μαραθωνίου, ενώ θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στον ίδιο χώρο.

Επίσης ο κ Σεβαστής εξήγγειλε την επέκταση λειτουργίας της Έκθεσης (Athens EXPO) του ΚΜΑ από 2 σε 3 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 30 Οκτωβρίου.

Ταυτόχρονα με την διοργάνωση του ΚΜΑ θα γίνει φέτος και το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα (CISM) Μαραθωνίου και οι συμμετέχοντες δρομείς υπολογίζονται σε περισσότερους από 300 από ολόκληρο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του ΚΜΑ, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να αναπτύξει περαιτέρω το κοινωνικό προφίλ της διοργάνωσης σε συνεργασία με Μη-Κυβερνητικές Οργανώσεις της χώρας. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ επεσήμανε και κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό, αφού στο πλαίσιο των δράσεων που έχει υλοποιήσει για το περιβάλλον, η ΔΟΕ βράβευσε με δίπλωμα την ομοσπονδία.

Από την πλευρά του ο κ Παναγόπουλος επεσήμανε για τον ΚΜΑ: «Την ερχόμενη Τετάρτη αρχίζουν οι εγγραφές για το Μαραθώνιο και θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα στην υποβολή τους. Αποφασίσαμε για να μην προκληθούν προβλήματα στη διοργάνωση στην αφετηρία και στο Παναθηναϊκό στάδιο, να μπουν όρια στις συμμετοχές. Αυτές θα φθάσουν στο Μαραθώνιο τους 12.000 δρομείς, στα 10 χλμ τους 4.500 και στα 5 χλμ τους 3.500 αθλητές και αθλήτριες. Πιστεύω ότι δεν θα μείνει ανοικτή η λίστα συμμετοχών πάνω από ένα μήνα». Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας είπε ακόμη ότι για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η έγκαιρη ενημέρωση των Ελλήνων αθλητών, ενώ γίνεται προσπάθεια μέσω e-mail να γίνει το ίδιο και με ξένους αθλητές, ιδίως με κάποιους κορυφαίους εξ αυτών που συμμετείχαν τα 4 τελευταία χρόνια στον ΚΜΑ. Επίσης επεσήμανε ότι η εκδήλωση στο Ζάππειο θα γίνει με τη φροντίδα του ΣΕΓΑΣ αλλά θα υπάρχει και η πολύτιμη βοήθεια του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου και θα είναι κάτι που θα έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες να θυμούνται από τον ΚΜΑ, εκτός βέβαια της συμμετοχής τους. Τέλος τόνισε ότι φέτος το μπάτζετ με τις συμμετοχές των ξένων αθλητών θα είναι μεγαλύτερο, ώστε να έχουμε και αγωνιστική αναβάθμιση στον αγώνα, ενώ στόχος είναι η επίτευξη ενός νέου ρεκόρ διαδρομής για το οποίο θα δοθεί ειδικό μπόνους.

Δείτε εδώ το e-mail που αποστάλθηκε σε όλους τους αθλητές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share