Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

«Athens Eurolymp Week»: Δέλτα Φαλήρου, 10-14 Μαρτίου 2010


Ξεκινάει σήμερα στo Δέλτα Φαλήρου το «Athens Eurolymp Week» 2010.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το φετινό Γιουρολίμπ έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή σε χώρες και αθλητές και μελλοντικά η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.) θα επιδιώξει να τον κάνει έναν από τους μεγαλύτερους αγώνες στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι η γεωγραφική θέση της χώρας μας και τα ακριβά εισιτήρια δεν επιτρέπουν στους ξένους αθλητές να έχουν μεγαλύτερη παρουσία.

Στην ΕΙΟ εκτιμούν

ότι με μεγαλύτερα κίνητρα και με περισσότερη προβολή οι ξένοι ιστιοπλόοι θα ανταποκριθούν μελλοντικά στην πρόσκληση – πρόκληση της Ελλάδας.

Το κόστος της διοργάνωσης δε θα ξεπεράσει τις 25.000 €, ενώ για μια ακόμα χρονιά είναι πολύτιμη η προσφορά των χορηγών εταιρειών Super Fast Ferries, Jet Oil, Συκάρης και Λάλιζας.

Φέτος χορηγός επικοινωνίας είναι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 272 αθλητές (197 Έλληνες και 75 ξένοι) και 190 σκάφη (146 ελληνικά και 44 ξένα). Οι χώρες που θα συμμετέχουν είναι : Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Ολλανδία, Πολωνία, Σερβία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Ελλάδα.



Οι ιστιοπλόοι θα αγωνιστούν σε 12 κατηγορίες, από τις οποίες επανεμφανίζεται η Dragon με 7 σκάφη, ενώ αθλητές με αναπηρία θα τρέξουν στα 2.4 mR (7 σκάφη).

Επίσης θα γίνει αγώνας match race με Yngling (14 σκάφη).

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share