Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ** Χάρην πεδηάς...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Οι μαθητές δεν μπορεί να έχουν άδικο! Κι ας μην εκληφθεί αυτό ως λαϊκισμός διότι το σημείωμα δεν απευθύνεται σε ευήκοα ώτα ώστε να τα χαϊδέψει κατά το κοινώς λεγόμενο. Κάθε άλλο μάλιστα.
Οι ετησίως εκφυλισμένες καταλήψεις με προσχηματικά αιτήματα, το δίχως άλλο υπογραμμίζουν όλη αυτή την εκφυλισμένη από καιρό διαδικασία, που αυτάρεσκα αποκαλούμε δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αυτό δηλ. το όργιο παραπαιδείας που συντελείται με φόντο μια υποχρεωτική κυριολεκτικά εκπαίδευση για τη συλλογή των τυπικών δεδομένων, που απαιτούνται για την αποφοίτηση ή για να προχωρήσει κάποιος(α) πιο πάνω.
Με αυτά ως δεδομένο δεν είναι δύσκολο να καταλάβει ο πάσα εις γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή -μια περίοδο χωρίς πολλές αργίες θα παρατηρήσει ευφυώς αρμόδιος τις- ξεσπάει το κίνημα των καταλήψεων των σχολείων. Μάλιστα στην πιο αγωνιστική εκδοχή του μπορεί να φτάσει και στις χρονικές παρυφές των Χριστουγέννων.
Είναι απελπισία να περιμένουμε πάλι να ακούσουμε τα ίδια λόγια, τις ίδιες νουθεσίες, μεγαλοστομίες σιχτιρίσματα και μικροαστικές αβεβαιότητες με αφορμή τις φετινές καταλήψεις.
Αλλά ακόμα κι αν κουραστούν τα παιδιά και δεν προχωρήσουν φέτος στην έκταση που πέρυσι συμμετείχαν (εξαιρέσει της αντίδρασης για τη δολοφονία του Αλέξη). Αυτό θα είναι ένα ακόμα χειρότερο συμπέρασμα. Τέτοια σπαρίλα που ούτε κατάληψη δεν κάνω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share