Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Να γιατί ο (κάθε) Έλληνας πρωθυπουργός, είναι μια διακοσμητική γλάστρα!



Για όσους έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο (εκάστοτε) Έλληνας πρωθυπουργός κυβερνάει πραγματικά ας σκεφθούν τα εξής>

-Κυβερνάει ο Έλληνας πρωθυπουργός τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας;

Όχι φυσικά. Αυτό το κάνει το ΝΑΤΟ, όπως αποδεικνύεται. Διαβάστε τα ρεπορτάζ της Κύρας Αδάμ. Άρα είναι εκ των προτέρων ανίκανος να υπερασπισθεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

-Κυβερνάει ο Έλληνας πρωθυπουργός την Οικονομία της χώρας;

Όχι φυσικά, αυτό είναι υπόθεση της Τρόικας και παλαιότερα-επί Αλογοσκούφη-της Λέσχης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κυβερνάει μόνο το 1 εκατομμύριο κομματόσκυλα δημοσίους υπαλλήλους, να τους φορολογεί, να τους περικόπτει τους μισθούς και ν αυξάνει τους έμμεσους φόρους.

-Κυβερνάει ο Έλληνας πρωθυπουργός τη Δικαιοσύνη;

Φυσικά και όχι γιατί για να το κάνεις πρέπει να είσαι άτεγκτος και ισχυρός ώστε να σηκώσεις ανάστημα στον Αθανασίου για παράδειγμα.

-Κυβερνάει ο Έλληνας πρωθυπουργός τα Σώματα Ασφαλείας;

Φυσικά και όχι. Αυτά ως επί το πλείστον και με ελάχιστες εξαιρέσεις ελέγχονται από το παρακράτος, που στήνει αυτοσχέδιες τρομοκρατικές οργανώσεις, πουλάει πρέζα στις πλατείες, πουλάει προστασία σε νυχτερινά κέντρα και πάει λέγοντας.

-Κυβερνάει ο Έλληνας πρωθυπουργός την Υγεία;

Όχι φυσικά. Αυτή την ελέγχει το παρακράτος των προμηθειών και οι ιδιώτες κλινικάρχες σε συνεργασία με τους διεφθαρμένους διοικητές των νοσοκομείων.

-Κυβερνάει ο Έλληνας πρωθυπουργός τις - ζωτικής σημασίας για τη χώρα- τηλεπικοινωνίες;

Σοβαροί να είσαστε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέχτηκε να του παρακολουθούν το σταθερό τηλέφωνο στο Καστρί, το οποίο ήταν κομμένο επί πολλές ημέρες. Ο προηγούμενος Έλληνας πρωθυπουργός ανέχτηκε να του παρακολουθούν το κινητό-όσο και της γιατρίνας Νατάσας. Και οι δύο πρωθυπουργοί, δίχως αιδώ, ανέχονται να χαρίζονται τα πρόστιμα για τις Υποκλοπές που επιβλήθηκαν στους Υποκλοπείς, ενώ κανείς δεν μας είπε ποιος έσυρε το σχοινί στο λαιμό του Κώστα Τσαλικίδη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέχεται να κυβερνάνε τον ΟΤΕ υπόδικοι και μιζαδόρικα λαμόγια.

Μπορεί στη τελική ο Ελληνας πρωθυπουργός να επιβάλλει την εφαρμογή των Νόμων στους ισχυρούς;

Φυσικά και όχι. Πάρτε για παράδειγμα τους σεσημασμένους επιχειρηματίες των ΜΜΕ με τις τόσες παραβάσεις. Αντί να είναι στη φυλακή ξύνουν τα αχαμνά τους κάθε φορά που βλέπουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του να εμφανίζονται στα κανάλια τους.

Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα, ατέλειωτη λίστα που αποδεικνύει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ν αυξάνει τους έμμεσους φόρους και να περικόπτει τους μισθούς.

Αυτή τη δουλειά θα μπορούσε να τη κάνει και η Τζούλια Αλεξανδράτου με σύμβολο τον Πανταγιά που είναι bizarre περσόνα-όχι η Τζούλια, ο Πανταγιάς!

Αυτή είναι η κατάντια του πρωθυπουργικού ρόλου στην Ελλάδα.

Γι αυτό σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, γύρω από τους πρωθυπουργούς μαζεύονται διάφορα λαμόγια-σύμβουλοι που το μόνο που θέλουν είναι να τα κονομήσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share