Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Frankfurter Allgemeine: «Οι Έλληνες θα ευγνωμονούν μια μέρα τον Παπανδρέου» ΛΕΣ ; ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ Η ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ

«Βήμα με βήμα ο Γιώργος Παπανδρέου απελευθερώνει την Ελλάδα από τα προβλήματα που είχαν συσσωρευθεί από τον προκάτοχό του, αλλά και από τον πατέρα του», αναφέρει σε σχόλιό της με τίτλο «Μια άλλη Ελλάδα» η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σημειώνοντας ότι «μια μέρα οι Έλληνες θα τον ευγνωμονούν».

Στο ίδιο σχόλιο επισημαίνεται πως


«αν και παραμένει ο κίνδυνος -παρά τις όποιες βαθιές μεταρρυθμίσεις- να μην κατορθώσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τελικά το χρέος της, η Ελλάδα του 2010 δεν φαίνεται πια να έχει και μεγάλη σχέση με εκείνη τη χώρα, όπου κυριαρχούσε η στασιμότητα και το ρουσφέτι. Αυτό προκύπτει και από την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η απεργία των φορτηγατζήδων. Υπάρχουν πολλά ‘κλειστά επαγγέλματα’ στην Ελλάδα που πρέπει να ανοίξουν. Ο κ. Παπανδρέου άφησε ήδη να εννοηθεί ότι οι όποιος απεργίες και σε άλλα προνομιούχα επαγγέλματα δεν πρόκειται να τον αποτρέψουν από την πορεία που ακολουθεί».
«Τέλος στην απεργία των φορτηγατζήδων στην Ελλάδα», «Πάλι βενζίνη στα πρατήρια» είναι μερικοί ακόμη από τους τίτλους του γερμανικού Τύπου για την απεργία των ιδιοκτητών ΦΔΧ.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε πρωτοσέλιδό της ρεπορτάζ επισημαίνει ότι «η απεργία προκάλεσε μεγάλη στενότητα στην προμήθεια καυσίμων».
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι «το Σαββατοκύριακο μετά από ειδική διάταξη της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Παπανδρέου ανέλαβε ο στρατός το έργο της προμήθειας με βενζίνη και πετρέλαιο στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας. Με τη συνοδεία της αστυνομίας εφοδιάστηκαν με καύσιμα πάνω από τα μισά πρατήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».
Σημειώνει ακόμη ότι «χιλιάδες τουρίστες παράτησαν τα νοικιασμένα αυτοκίνητά τους λόγω έλλειψης καυσίμων, ενώ άλλοι αναγκάστηκαν να μείνουν με τα τροχόσπιτά τους κοντά σε κάμπιγκ ή σε ξενοδοχεία».
Στο ίδιο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι «πριν από την επίσημη λήξη της απεργίας η διάθεση για συνέχισή της είχε ήδη μειωθεί, ορισμένοι μάλιστα ιδιοκτήτες βυτιοφόρων αποδέχθηκαν τη διάταξη πολιτικής επιστράτευσης της κυβέρνησης. Το σημαντικότερο: οι απεργοί δεν είχαν την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, διότι μεσούσης της τουριστικής περιόδου προκάλεσαν σοβαρές ζημίες σε έναν από τους λίγους πλέον αποδοτικούς κλάδους της οικονομίας, στον τουρισμό. Απελπισία προκάλεσε η απεργία και στους αγρότες, οι οποίοι φοβούνται τώρα μεγάλη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, διότι σάπισαν δεκάδες τόνοι ροδάκινα που θα έπρεπε να είχαν μεταφερθεί στις βιομηχανίες κονσερβοποίησης. Αλλά και οι αγρότες είχαν χρησιμοποιήσει παρόμοιες μεθόδους στις αρχές του χρόνου για να Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share