Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Μόνο στο… sex δεν έβαλαν τεκμήρια

.
Ότι κινείται και αναπνέει θα φορολογείται. Αυτό είναι το δόγμα του ΠΑΣΟΚ και το κάνει πράξη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα.
Τα τεκμήρια διαβίωσης απλώνονται παντού και δεν θα υπάρχει Έλληνας που δεν θα πρέπει να


δικαιολογεί ότι έχει. Μόνο στο… sex δεν έβαλαν τεκμήρια αλλά, όπως αντιλαμβανόμαστε τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους λοιπούς υπουργούς, δεν θα αργήσει κι αυτό το μέτρο.
Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο είναι πολλές και καθημερινές με το νέο «φρούτο» να ακούει στο όνομα τεκμήρια και στους συνταξιούχους ηλικίας έως 60 -65 ετών. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να δείξουν πόσο φιλολαϊκό προφίλ έχουν δήλωσαν εξοργισμένοι που θα την γλιτώσουν όσοι εργαζόμενοι πήραν σύνταξη στα 45-50 έτη με εθελούσια έξοδο και πρέπει τώρα να τους τσιμπήσει η εφορία Σύμφωνα με το σχέδιο, στην παγίδα των τεκμηρίων θα πιάνονται και οι συνταξιούχοι ηλικίας έως 60 ή 65 ετών οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί με την αρχική ρύθμιση. Σκοπός είναι να τεκμαίρουν τον τρόπο που διαβιούν έτσι ώστε αν η σύνταξή τους δεν δικαιολογεί τις δαπάνες να παρεμβαίνει η εφορία για να τσιμπήσει την «μαύρη» εργασία. Ουσιαστικά έρχεται το υπουργείο τώρα και λέει στους συνταξιούχους να μη δουλεύουν χωρίς να δηλώνουν τα χρήματα που παίρνουν.
Αυτό ακούγεται καλό επικοινωνιακά αλλά πρέπει να πούμε τα εξής:

  1. Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεκίνησε τη… φάμπρικα με τις εθελούσιες εξόδους προκειμένου να βολέψει τους πρασινοφρουρούς της και στη συνέχεια ήλθε η ΝΔ για να τα σαρώσει όλα;
  2. Δηλαδή τι φταίει κάθε εργαζόμενος που του λέει το κράτος βγες στα 45 σου χρόνια, πάρε μια καλή σύνταξη κι ένα καλό εφάπαξ; Να μην τα πάρει και να περιμένει το Λοβέρδο πότε θα ανεβάσει το όριο συνταξιοδότησης στα 67;
  3. Παράλληλα με την πολιτική υποκρισία, υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι που δουλεύουν με «μαύρα» γιατί απλά ο εργοδότης επιλέγει να τους πληρώνει έτσι. Γιατί δεν πάει να πιάσει τον επιχειρηματία και ξεκινά από τον συνταξιούχο; Πολλοί να το τονίσουμε έχουν πραγματική ανάγκη να δουλέψουν αφού οι συντάξεις που παίρνουν είναι ελάχιστες. Άρα προς τι το φοροκυνηγητό ή μήπως ισχύει το «μαζί με τα ξερά ας καούν και τα χλωρά;
  4. Βεβαίως υπάρχουν πολλοί συνταξιούχοι που παίρνουν τη σύνταξή τους και πληρώνονται αδρά χωρίς να φαίνεται πουθενά η αμοιβή τους. Αυτούς να τους πιάσει, όχι όμως να παίζει η κυβέρνηση επικοινωνιακά κόλπα, αντίστοιχα με αυτά περί ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών μεγαλογιατρών. Αυτά είναι φθηνά παιχνίδια εντυπώσεων για… κουτόφραγκους.
Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να αυξηθούν τα ποσά των τεκμηρίων για ορισμένα περιουσιακά στοιχεία όπως πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη τα οποία όπως είναι χαμηλά και δεν θίγουν τους έχοντες. Για παράδειγμα για μια εξωτερική πισίνα 80 τ.μ. το τεκμήριο ανέρχεται σε 9.000 ευρώ ενώ για μια πισίνα 100 τ.μ. φθάνει στα 12.000 ευρώ. Μικρότερα σε σχέση με αυτά που ισχύουν σήμερα είναι τα τεκμήρια για τα σκάφη αναψυχής. Για ένα σκάφος 20 μέτρων το τεκμήριο είναι 27.000 ευρώ ενώ με το σημερινό καθεστώς το τεκμήριο φθάνει στα 144.200 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share