Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΚΥΡΙΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΙΔΟΥ ...Ο ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ!!!!


ΚΥΡΙΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΙΔΟΥ ...Ο ΜΟΡΦΟΝΙΟΣ!!!!

«Φέσι» 70.000 ευρώ στον ΕΟΤ για 1.000 γραβάτες Ferragamo

Γνήσιος οπαδος του lifestyle o Αρης Σπηλιωτόπουλος. Όπως έμαθα, επί θητείας του στο υπουργείο Τουρισμού είχε παραγγείλει 1.000 μεταξωτές γραβάτες και 150φουλάρια Salvatore Ferragamo, προκειμένουνα δίδονται ως δώρα σε τρίτους. Το κόστος άγγιξε τα 70.000 ευρώ, όμως η πληρωμή δεν έγινε ποτέ, μολονότι είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. 

Η επίτροπος που ελέγχει τις δαπάνες δεν θεωρεί ότι η συγκεκριμένη σύμβαση είναι επιλέξιμη και συνάδει με τη διαφημιστική προβολή της χώρας μας, με αποτέλεσμα να μην εγκρίνει τη σχετική πληρωμή. Η οικογένεια Λεμονή (Καλογήρου, Dolce Cabana, Χαραλάς κ.ά.),που διέθεσε το προϊόν, ζητά να πληρωθεί, όμως ο ΕΟΤ απαντά, στο πλαίσιο της ώσμωσης Τουρισμού-Πολιτισμού, με το θρυλικό θεατρικόέργο του Ντάριο Φο: «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω»…

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι έχουν απομείνει μόνο 54 γραβάτες, αφού η φίρμα Ferragamo -πώς να το κάνουμε- είναι μοναδική και γίνεται ανάρπαστη από Έλληνες καιξένους !

Βέβαια, όπως μαθαίνω, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Νικόλας Κανελλόπουλος, πέραν της οικονομικής δυσπραγίας που διέπει τον Οργανισμό, αντιμετωπίζει ένα ακόμη πρόβλημα. Ο ΕΟΤ, πάλι επί υπουργίας Άρη, αγόρασε για άγνωστους λόγους μια Lexus αξίας 75.000 ευρώ περίπου.

Το πολυτελές αυτοκίνητο «κάθεται» στο… γκαράζ του Οργανισμού έχοντας διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα, δεδομένου ότι -όπως λένε οι κακές γλώσσες- το μακρινότερο ταξίδι του ήταν η κοσμοπολίτικη Αράχοβα. Το κακό είναι πως ο ΕΟΤ δεν μπορεί βάσει νομοθεσίας να πουλήσει το πολυτελές αυτοκίνητο προκειμένου να συγκεντρώσει κάποια έσοδα,αφού για φέτος οι δαπάνες προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό ίσως είναι οι λιγότερες την τελευταία 15ετία.

Ταυτόχρονα ο Οργανισμός καλείται να πληρώσει σε προμηθευτέςτου και χρέη ύψους 130 εκατ. ευρώ περίπου.

Αλλά, έτσι είναι, οι ωραίοι έχουν χρέη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share