Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Σωρεία καταγγελιών στο Δικηγορικό Σύλλογο Κερκύρας.

Με  κάθε επιφύλαξη για την ορθότητα του άρθρου δεν είμαστε δημοσιογράφοι


Σωρεία καταγγελιών φαίνεται πως έχουν συσσωρευθεί στο Δικηγορικό Σύλλογο Κερκύρας σε βάρος του γνωστού στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας ως «ο δικηγόρος των γύφτων ».

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μετά από καταγγελίες αναγνωστών αναλαμβάνει έρευνα για την διαλεύκανση της σκοτεινής αυτής ιστορίας αναφορικά με τον τρόπο δράσης του....






...εν λόγω δικηγόρου στους ανυποψίαστους πελάτες που του εμπιστεύθηκαν υποθέσεις τους και τώρα τον ψάχνουν καθημερινά σε ένα «κλειστό» κινητό τηλέφωνο κι ένα διαλυμένο γραφείο.

Ποίος είναι όμως ο... «δικηγόρος των γύφτων » ;

Ο γνωστός στην τοπική κοινωνία της Κέρκυρας ως ο «δικηγόρος των γύφτων» ακούει στο όνομα Νικόλαος Σταθόπουλος , και είναι ανιψιός του επίσης γνωστού δικηγόρου του νησιού και νυν Δημάρχου Εσπερίων Κερκύρας ονόματι Αλέκου Αυλωνίτη.

Ο Σταθόπουλος φαίνεται πως ξεκίνησε από νωρίς τη δράση του, πρώτα από τους πελάτες του θείου του δικηγόρου , αναλαμβάνοντας την πλήρη διαχείριση του δικηγορικού γραφείου Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο ανιψιός Σταθόπουλος φαίνετε να εξέθεσε βαρύτατα με την συμπεριφορά του, τον θείο, και νυν Δήμαρχο Αλέκο Αυλωνίτη, ο οποίος για να τον στηρίξει στα πρώτα βήματα στη δικηγορία του ανέθεσε την διαχείριση του δικηγορικού του γραφείου.

Ο ανιψιός Σταθόπουλος όμως - ως νέος διαχειριστής - κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα και « διέλυσε » οριστικά το δικηγορικό γραφείο του θείου, αφού όλοι οι συνεργάτες δικηγόροι ο ένας μετά τον άλλο αποχώρησαν από το γραφείο λόγο των καθημερινών προβλημάτων εκεί.

Τρόπος δράσης.

Ο Νικόλαος Σταθόπουλος όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, συνηθίζει ως φαίνεται να αυτοπαρουσιάζεται στους πελάτες του ως μεγαλοδικηγόρος, με το πρόσχημα ότι έχει γνωριμίες και διεκπεραιώνει σοβαρές υποθέσεις στο Εφετείο Κερκύρας.

Εκεί - όπως δηλώνει- υπερασπίζετε κακουργήματα (π.χ. διακεκριμένες κλοπές , απάτες, εμπόριο ναρκωτικών κ.τ.λ.) ενώ πολλές φορές αναφέρει το όνομα του δημάρχου θείου του κ. Αυλωνίτη για να κερδίσει εντυπώσεις και να ισχυροποιήσει το κύρος του.

Με αυτά τα «μεγάλα» λόγια καταφέρνει να πείθει και να αποσπά από τους ανυποψίαστους πελάτες του σημαντικά χρηματικά ποσά «τάζοντας» τους στην κυριολεξία «λαγούς με πετραχήλια» για τις υποθέσεις τους, ενώ έχουν καταγγελθεί περιστατικά εξαπάτησης πελατών για νομικές ενέργειες οπου, ο εν λόγω δικηγόρος δήθεν έχει κάνει για λογαριασμό των πελατών ενώ στην πραγματικότητα τους «δουλεύει» κανονικά , αφού ποτέ δεν έχει καταθέσει καν κάποιο σχετικό έγγραφο....

Όταν βέβαια οι πελάτες θύματα του καταλάβουν τι έγινε...είναι ήδη πολύ αργά.

Ο ίδιος πάντα με τη συμπεριφορά του δήθεν θιγόμενου, συνηθίζει να αμφισβητεί τα πάντα μέχρι και την τελευταία στιγμή , ενώ εξακολουθεί να κλείνει νέα ραντεβού στα εξαπατημένα θύματα του... Ραντεβού βέβαια, που μονίμως μεταφέρονται από αύριο σε αύριο μέχρι τα θύματα να απογοητευθούν ολοκληρωτικά.

Τα θύματα Σταθόπουλου, σε απόγνωση

Η δράση Σταθόπουλου φαίνετε να μην σταματά εκεί αφού έχουν αναφερθεί περιστατικά συστηματικής καθυστέρησης σε αντίγραφα σοβαρών δικαστικών αποφάσεων με σκοπό να χαθούν οι προθεσμίες που ορίζει ο νόμος και να μπλοκάρουν ή να χαθούν δικαστικές διαμάχες πελατών του , πολλές φορές σε συνεννόηση με τους αντιδίκους έναντι.... υψηλών αμοιβών. (Άντε τώρα αυτό να το αποδείξει ο δύσμοιρος ο πελάτης)

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις εξαπάτησης που ίσως δεν θα καταγγελθούν ποτέ αφού ορισμένοι προτιμούν να ξεμπλέξουν από αυτόν το συντομότερο δυνατόν, φοβούμενοι –όπως μας δηλώνουν- να «μπλέξουν» με τη γραφειοκρατία της Ελληνικής Δικαιοσύνης , αμφισβητώντας ότι τελικά κάποτε... ίσως δικαιωθούν.

Υπάρχουν ακόμη και πολλές περιπτώσεις μεταναστών που πλήρωναν για θέματα νομιμοποίησης , κάρτες παραμονής και αυτόφωρα συγγενικών τους προσώπων , που όπως είναι φυσικό δεν πρόκειται ποτέ να καταγγείλουν τα «μαύρα» χρήματα που τους «έφαγε» ο εν λόγω δικηγόρος.

Παρόλα αυτά όμως ο Δικηγορικό Σύλλογο Κερκύρας έχει ήδη γεμίσει καταγγελίες σε βάρος του Νικόλαου Σταθόπουλου παρά το γεγονός ότι ακόμη κι αυτές είναι λίγες μπροστά στις περιπτώσεις που δεν έχουν ακόμη καταγγελθεί.

«Δαγκώνει» ότι βρει μπροστά του... ακόμη και συναδέλφους !!


Καταγγελίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Κερκύρας ακόμη και από συναδέλφους δικηγόρους

Με το χαρισματικό του ταλέντο στην υποκριτική και στο ψέμα ο Σταθόπουλος καταφέρνει να παραμυθιάζει ακόμη και συναδέλφους του δικηγόρους , αφού από κάποιους εξ αυτών, έχει καταφέρει να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά ως δήθεν δανεικά - και ως φαίνετε αγύριστα - αφού προφανώς χρωστάει παντού και όλοι μονίμως τον ψάχνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων , σε ένα κλειστό γραφείο κι ένα κινητό τηλέφωνο που δεν το σηκώνει ποτέ.

Σημαντική είναι και η περίπτωση ανθρώπου από την περιοχή Πέλεκας Κερκύρας που τελικά έχασε το σπίτι του σε κατάσχεση.

Μεγάλη ζωή , ξενύχτια , ποτά και τζόγος.

Επαφές και φιλίας με «πελάτες» του ανθρώπους του υπόκοσμου...

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Σταθόπουλος είναι γνωστός θαμώνας του Καζίνο της Κέρκυρας ιδιαίτερα κατά τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες οπού ξενυχτά σχεδόν καθημερινά τζογάροντας - πολλές φορές μεθυσμένος - όπως μας καταγγέλλουν, μεγάλα χρηματικά ποσά στα τραπέζια του μπλάκ-τζάκ.

Σημαντική επίσης είναι η αναφορά αναγνώστη που αφορά μαρτυρία σερβιτόρας γνωστού καφέ της Κέρκυρας πως εντύπωση προκαλεί το γεγονός οτι ο εν λόγω δικηγόρος αρκετές φορές μεθυσμένος κατά τις μεσημεριανές ώρες παραγγέλνει συνέχεια κονιάκ με σπράιτ ...σε κούπα του καφέ για καμουφλάζ πως δήθεν πίνει τσάι.

Έχει αποθρασυνθεί τελείως


Ισχυριζόμενος «δυνατές» γνωριμίες ο Ν. Σταθόπουλος φαίνετε να έχει αποθρασυνθεί δηλώνοντας πως «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» αφού διαδίδει στους πελάτες του πως είναι δικηγόρος του Εφετείου με «χοντρές» γνωριμίες στους νομικούς κύκλους.

Όλα τα ανωτέρω έχουν διασταυρωθεί απο ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και για το λόγο αυτό η έρευνα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και συνεχίζετε με τη βοήθεια των καταγγελιών σας με νέα στοιχεία ντοκουμέντα και αποκαλύψεις που θα βγουν σύντομα στο φως της δημοσιότητας....

Είναι καιρός η κοινωνία μας και οι θεσμοί να λειτουργήσουν και να απομονώσουν τέτοιου είδους καιροσκόπους που ευδοκιμούν παρασιτικά στα δύσκολα αυτά χρόνια και εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητοι.

 Από τον tiresias-press

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
korfiatis είπε...

δηλαδή τον καταγγέλλεις ?????

Ανώνυμος είπε...

Να καταγγείλω και εγώ θέλω μια νοσηρή νοοτροπία, αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική που ανθίζει κατά πως φαίνεται στην Κέρκυρα.
Όμως αυτό να μην γίνει μόνο με προσωπικές αναφορές αλλά να βοηθήσει στην ανάδειξη ενός υπαρκτού προβλήματος που αφορά κάθε κάτοικο του νησιού. Δυστυχώς ο Κερκυραίος πολίτης που αναζητά νομική υποστήριξη αποτελεί οιονεί θύμα κακοδικίας δικηγόρου!
Αυτό που κύρια πρέπει να αλλάξει είναι η λογική του κλειστού συντεχνιακού επαγγέλματος που δρα όχι υπέρ του νόμου αλλά υπεράνω και εναντίον του νόμου.
Σε περιόδους οικονομικής καταστροφής απαιτείται αλληλεγγύη και όχι λεηλασία καθημαγμένων συνανθρώπων.

korfiatis είπε...

ναι αλλα γιατί ανώνυμος???

Bookmark and Share