Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

15χρονος Αφγανός ταξίδεψε μέσα σε βαλίτσα.


Μέσα σε βαλίτσα ταξίδεψε 15χρονος Αφγανός


Μέσα σε βαλίτσα ταξίδεψε ένας 15χρονος Αφγανός για να καταφέρει να φτάσει παράνομα στην Ιταλία. Τη μεταφορά του είχε φροντίσει ένας 42χρονος Ελληνας, ο οποίος ταυτόχρονα είχε κρύψει στο αυτοκίνητό του και τον 17χρονο αδερφό του Αφγανού, κάτω από τα καλύμματα των πίσω καθισμάτων.

Ο εντοπισμός των λαθρομεταναστών έγινε από τους τελωνειακούς στο λιμάνι του Μπάρι, ύστερα από έρευνα του αυτοκινήτου. Λίγο πριν ο Αλέξανδρος Λεπεσιώτης, ο οποίος κατηγορείται τώρα για διακίνηση λαθρομεταναστών, είχε αποβιβαστεί από το πλοίο «Sea Trade».

Ο ένας από τους δύο νεαρούς δήλωσε ότι το ταξίδι το κανόνισε ένας ομοεθνής τους στην Ελλάδα, στον οποίο έδωσε 2.600 ευρώ για τη μεταφορά. Ωστόσο ο άλλος έφηβος λαθρομετανάστης ανέφερε ότι το ταξίδι το είχε κανονίσει ένας άλλος συμπατριώτης του, στον οποίο δούλευε για τρεις μήνες ως οικιακός βοηθός με αντάλλαγμα να τον βοηθήσει να φτάσει στην Ιταλία.

Οι δύο νεαροί βρέθηκαν χωρίς διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τα στοιχεία τους. Παρά το γεγονός ότι ταξίδεψαν για πολλές ώρες υπό αυτές τις συνθήκες και πέρασαν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- από τα χίλια κύματα, είναι απολύτως υγιείς. Και οι δύο τέθηκαν υπό την προστασία του συμβούλου της κοινωνικής πρόνοιας, ο οποίος αποφάσισε τη μεταφορά τους σε κέντρο μεταναστών του Νοϊκάταρο, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία του Μπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share