Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Περισσός καλεί Κόκκαλη


Και ο πολυσυζητημένος επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, γράφει η Ελευθεροτυπία. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε να τιμήσει τον Πέτρο Κόκκαλη, πατέρα του σημερινού μπίζνεσμαν «για την προσφορά του στο λαϊκό κίνημα» και έχει ήδη στείλει πρόσκληση στην οικογένειά του να παραστεί στην τελετή που θα οργανωθεί στο Γράμμο. Εκεί όπου παίχτηκε η τελευταία πράξη του εμφυλίου πολέμου.
Υπενθυμίζουμε απλώς ότι η Ζήμενς, ο Μητσοτάκης, ο Φλωράκης και «ο γιος του Πέτρου», στις 31 Ιανουαρίου 1990 άρχισε στην Αθήνα και επισήμως ο πόλεμος της διαπλοκής, μάχες του οποίου διεξάγονται ακόμα με σφοδρότητα στην Πρωτεύουσα. Την ημέρα εκείνη συνεδρίασε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που στήριζε την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα (Μητσοτάκης, Παπανδρέου, Φλωράκης) και αποφάσισαν να δώσουν τις προμήθειες των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ. «Πρέπει να βοηθήσουμε τον γιο του Πέτρου» λέγεται πως είπε στη συνεδρίαση εκείνη ο Χαρίλαος Φλωράκης, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο.
Από την ιστορική εκείνη ημέρα χρονολογείται και η σύγκρουση Κόκκαλη - Βαρδινογιάννη, την οποία ανέλαβες να επιλύσει ως γνωστόν ο σημερινός πρωθυπουργός. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στα μαύρα ταμεία της Ζήμενς και ακολουθεί προσεχώς και η συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share