Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Φτάνει το τέλος;



Δυο νέες δημοσκοπήσεις που έρχονται αυτές τις ημέρες προκαλούν κατάσταση πανικού στη ΝΔ και επιταχύνουν, όπως γράψαμε και προηγουμένως, τον ανασχηματισμό.
Ο Καραμανλής, που έπαιξε όσο κανείς από τους προκατόχους του με το πάγωμα του χρόνου είναι πλέον δεσμώτης του. Τρέχει να προλάβει την πλήρη κατάρρευση του κόμματός του που έχασε το βασικό του επιχείρημα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ. «Εμείς δεν κλέβουμε». Αποδείχθηκε όμως ότι όχι μόνο έβαλαν το χέρι βαθιά στο μέλι αλλά τους τα βρήκαν όλα. Τόσο αδέξιοι δεξιοί ήταν.
«Για τους ΠΑΣΟΚους λέγαμε πριν από 2002 ότι κλέβουν. Για κανέναν όμως δεν βρήκαμε ατράνταχτα στοιχεία», ομολογούν τώρα γαλάζια κομματικά στελέχη που δεν έχουν χάσει την επαφή τους με την βάση. «Με εμάς συνέβη το πρωτοφανές να μάθει ο κόσμος τα πάντα…Από το πόσα μέτρα έχει το σκάφος, μέχρι το που βρίσκονται οι offshore εταιρείες, ποιοι υπέγραψαν τα συμβόλαια και με ποια αεροπλάνα ταξίδευαν οι υπουργοί μας και πόσα τετραγωνικά είναι οι βίλες που απέκτησαν».
Η συνέπεια όλων αυτών ήταν να έχει εξεγερθεί εναντίον της σημερινής ηγεσίας ακόμα και ο σκληρός πυρήνας του κόμματος, «κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε στα πιο δύσκολα χρόνια και ποτέ στο ΠΑΣΟΚ».
Τι σημαίνουν αυτά; Ότι αν ο Κ. Καραμανλής δεν κάνει κάτι, τότε «όχι μόνο θα χάσουμε την κυβέρνηση, αλλά η ίδια η ΝΔ θα κάνει να συνέλθει 40 χρόνια από όλα αυτά».
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η ουσία των πραγμάτων δεν βρίσκεται μόνο στο Βατοπέδι. Αυτό λειτουργεί ως ο καταλύτης, που απέδειξε σε όλο το κόμμα ότι η κυρίαρχη λειτουργία του «συστήματος Ρουσόπουλου» ήταν η δημιουργία μίας εικονικής πραγματικότητας για την συνολική κατάσταση στην Ελλάδα μέσω των αδίστακτων ΜΜΕ, η οποία χρηματοδοτήθηκε αφειδώς με τις κρατικές διαφημίσεις.
Το πιο τραγικό από όλα όμως είναι ότι αυτήν την εικονική πραγματικότητα πίστεψαν εκείνοι που δεν έπρεπε. Δηλαδή τα στελέχη του κόμματος. Επέτρεψαν στους εαυτούς τους να τρώνε και οι ίδιοι κουτόχορτο χάριν της εξουσίας, ή επειδή δεν είχαν το σθένος να πάνε κόντρα.


Σε «βέτο» Σουφλιά για τον κ. Ρουσόπουλο προσκρούει μέχρι στιγμής ο προαναγγελθείς ήδη από τα κανάλια ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ανασχηματισμός θα γίνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και αυτό ήταν το κυρίως αντικείμενο της κατ΄ ιδίαν συνάντησης που είχαν χθες ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Όπως μετέδωσε χθες το Mega, το όνομα του κ. Σουφλιά είναι ένα από τα επικρατέστερα για το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, από τον οποίο ο κ. Αλογοσκούφης φεύγει - το έχει άλλωστε ζητήσει ο ίδιος και ένας από τους λόγους που προβάλει είναι οι επιθέσεις εναντίον και της δικής του συζύγου.
Ο κ. Σουφλιάς δεν διάκειται αρνητικά στην ιδέα να γίνει υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στο οποίο υπηρέτησε και άλλοτε (κυβέρνηση Τζαννετάκη, 1990). Βάζει όμως βέτο στον Πρωθυπουργό για τις αρμοδιότητες του κ. Ρουσόπουλου, επειδή «δεν θέλει να επαναληφθεί η παλιά κόντρα» μεταξύ τους (αφορμή ήταν η τάση του κ. Ρουσόπουλου να πρωθυπουργεύει και να παρεμβαίνει επικοινωνιακά στο έργο των συναδέλφων του).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share