Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Αστακό- μακαρονάδα . Γίνεται και με κωλοχτυπα

Λόγω του ότι μ αρέσει πολύ, σας βάζω την συνταγή,που βρήκα.
Σε περίπτωση που με καλέσετε για φαγητό,θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν με φιλεύατε με ένα τέτοιο πιατο.

Γίνετε και με κωλοχτυπα (Την Φτιάχνει έτσι ο Πειραγμένος )

Για τον φίλο μου τον Ρεντουμη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Πλένουμε καλά τον αστακό και τον ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε νερό που κοχλάζει. Τον βγάζουμε από την κατσαρόλα και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε την ντομάτα, την οποία έχουμε ξεφλουδίσει και την έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Αλατίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τον αστακό και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί αφήνουμε τον αστακό στη φωτιά για 20 λεπτά προσθέτοντας νερό κάθε τόσο. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφαιρούμε τη σάρκα του αστακού και τη ρίχνουμε στη σάλτσα.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Ρίχνουμε φρεσκοκομμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ:
*400 γρ. σπαγκέτι ή λινγκουίνι
*1 αστακός του 1 κιλού
*1 κρεμμύδι
*1 ώριμη ντομάτα
*½ ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
*αλάτι, πιπέρι
*ελαιόλαδο
*30 γρ. βούτυρο
*1 ματσάκι μαϊντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share