Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

LONDON FLAVOUR Είναι ώρα Pimm’s




Από τον Διονύση Ματιάτο
Μόνον έκπληξη δεν αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη αγορά που θα φιλοξενήσει το Pimm's εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, αν αναλογιστεί κανείς τις διαστάσεις που έχει πάρει η τάση των κοκτέιλ και των mixed drinks στη χώρα μας.
Το λανσάρισμα του Pimm's στην Ελλάδα στηρίζεται στην αναπτυσσόμενη τάση των Ευρωπαίων να βγαίνουν για ποτό νωρίς το βράδυ, μεταξύ των ωρών 7 μ.μ. και 10 μ.μ., και να συναντούν τους φίλους τους για χαλαρή κουβέντα. Αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει πως αυτό ισχύει και στην Ελλάδα. Ο βασικός λόγος που οι Ελληνες βγαίνουν νωρίς το βράδυ είναι για να συναντηθούν με την παρέα τους (71%) και για να χαλαρώσουν (55%). Στην Αγγλία, αυτό είναι παράδοση εδώ και χρόνια. Οπως θα έλεγαν οι Αγγλοι, «Everything stops for Pimm's o' clock», που σημαίνει σε ελεύθερη απόδοση «Σταματήστε ό,τι κάνετε. Φύγετε από τη δουλειά! Ηρθε η ώρα για φίλους. Ηρθε η ώρα για Pimm's!»
Το Pimm's δημιουργήθηκε από τον James Pimm το 1840 και κατέστη δημοφιλές από το ομώνυμο διάσημο μπαρ οστρακοειδών του στο Λονδίνο, όπου συνόδευε ποιοτικό φαγητό και χαλαρή κουβέντα μεταξύ φίλων δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα. Τα συστατικά του δημοφιλούς βρετανικού ποτού είναι τα εξής: Βάση από τζιν αναμειγμένη με τη μυστική συνταγή του από βότανα, μπαχαρικά και φρούτα. Εμείς είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το Pimm's σε ένα κοκτέιλ που έχει την ονομασία Pimm's Fizz και σας προτείνουμε να το ζητήσετε από τον bartender ή ακόμη και να το φτιάξετε στο σπίτι για να το απολαύσετε με την παρέα σας στη βεράντα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το καλύτερο σερβίρισμα για το Pimm's είναι σε κανάτα! Ωστόσο, αν οι φίλοι σας αργήσουν να έρθουν, τότε μπορεί να σερβιριστεί και ως ατομικό long drink.
Pimm's Fizz
Για να ετοιμάσετε και εσείς το Pimm's Fizz στο σπίτι, αναμειγνύετε 1 μέρος Pimm's με 2 μέρη αναψυκτικού lemon lime, πολύ πάγο, 2 φέτες αγγουριού, λίγο λεμόνι και γαρνίρετε με ένα κλωναράκι δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share