Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μ. Ανδρουλάκης: Μόνο έτσι θα συζητούσα τη δραχμή















«Ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης καπιταλιστικού ελληνικού μοντέλου» αναφέρει ο Μίμης Ανδρουλάκης στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου και εξηγεί πως θα συζητούσε το σενάριο της δραχμής.

«Κανείς δεν μπορεί μόνος του να τα καταφέρει, το ΠΑΣΟΚ είναι πολυτραυματίας και ο ΣΥΡΙΖΑ μεθυσμένο καράβι» είπε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκτιμώντας πως εάν ο Αλ. Τσίπρας υλοποιήσει αυτά που λέει τότε είναι πιθανόν να υπάρξει καθυστέρηση στη χρηματοδότηση κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε «ένα δεύτερο παράλληλο νόμισμα».

Ο κ. Ανδρουλάκης πάντως υποστήριξε πως θα συζητούσε και το σενάριο της δραχμής μόνον όμως σε μία χώρα με ισχυρή παραγωγική βάση, εσωτερικά πλεονάσματα και ισχυρή αστική τάξη γιατί «σήμερα ένας Έλληνας στηρίζει 5,5 άλλους».

«Αλέξη παιδί μου μπορείς να γίνεις ο ηγέτης του 2020». Αυτή τη φράση είπε ο κ. Ανδρουλάκης στον Αλ. Τσίπρα όταν ξέσπασε η κρίση, όπως είπε ο ίδιος, ωστόσο την επομένη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον ίδιο, είπε πως «η κρίση είναι παραμύθια για δράκους».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως έχει και η αριστερά ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «ηγέτη ενός ελληνικού καπιταλιστικού μοντέλου» ενώ για το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι έχει κλείσει τον κύκλο του και χρειάζεται μία νέα ιδρυτική πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share