Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Όλο και περισσότεροι μιλάνε για επιστροφή στη δραχμή… Κάποιος να μας εξηγήσει πότε φτάνουμε στον πάτο του βαρελιού. Για να σταματήσει το μαρτύριο της σταγόνας!


Αυτή η συνεχιζόμενη τηλεοπτική και ραδιοφωνική επίθεση των “κυβερνητικών” μέτρων που υπαγορεύει η τρόικα έχει καταντήσει αηδία πλέον! Φτάνει ρε παιδιά, κόψτε ό,τι νομίζετε, κάντε τις μεταρρυθμίσεις σας, αλλάξτε μας τα φώτα μόνο πείτε μας που σταματάει αυτή η κατηφόρα. Να μπορούμε να μετρήσουμε κι εμείς

Να πούμε: Αν γυρίσω στη δραχμή, θα παίρνω μισθό χίλια πεντακόσια γρόσια και θα χρειάζομαι χίλια τετρακόσια για να ζω και εκατό για δάνεια. Μία η άλλη κι ας ισοδυναμούν αυτά τα χίλια πεντακόσια γρόσια με τετρακόσια εξήντα ευρώ. Δεν θα πάω Ευρώπη, δεν θα πάρω καινούριο αυτοκίνητο, θα είμαι ευρωπαϊκά φτωχός αλλά θα τα βολεύω στη χώρα μου και θα κοιτάω να πάω διακοπές με σκηνή το καλοκαίρι.

Αν μείνω στο ευρώ θα παίρνω μισθό οχτακόσια ευρώ και θα χρειάζομαι εννιακόσια για να ζήσω, θα δανείζομαι εκατό και μακροχρόνια θα πουλήσω ένα δωμάτιο του σπιτιού μου για να ξεπληρώσω τα χρωστούμενα. Τα οχτακόσια μου ευρώ θα ισοδυναμούν με δυόμιση χιλιάδες γρόσια του γείτονα επομένως θα είμαι ευρωπαϊκά ημι-ισχυρός και θα κάνω φτηνές διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία της πρώην ανατολικής Ευρώπης.

Να μας πούνε ανάμεσα σε τι έχουμε να διαλέξουμε, να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα, εκλογές, κορώνα γράμματα ή όποια άλλη μέθοδο θέλετε και να τελειώνουμε. Φτώχεια της δραχμής ή φτώχεια με ευρώ; Να μας πάρει το σπίτι η Μπούντεσμπανκ ή η Λαϊκή Τράπεζα; Αλλά να ξέρουμε: Ο πάτος βρίσκεται εκεί: Στα οχτακόσια ευρώ, στα τετρακόσια εξήντα, στα χίλια τριακόσια, κάπου τέλος πάντων. Για το σύνολο αυτού του πολέμου, για το σύνολο του μνημονίου, για το σύνολο της διάρκειας πτώχευσης. Και γνωρίζοντας να διαλέξουμε εμείς τον θάνατό μας. Θα είναι πράσινης απόχρωσης με ευρώ-φτώχεια, κόκκινης με δραχμο-φτώχεια ή γαλάζια με σαμαροειδή φτώχεια; Και να τελειώνουμε με αυτό το μαρτύριο της σταγόνας όπου εξαγγέλλονται μέτρα που όλοι (οι παρουσιαστές της ΤιΒι) μας λένε ότι φτάσανε στα όρια και δεν πάει άλλο για να ακούσουμε την άλλη μέρα ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και θα μας πάρουν κι άλλα. Και όταν το χωνέψουμε εν μέρει (όσο χωνεύεται) ότι θα μας πάρουν και από τα υπόλοιπα ένα ακόμη ποσοστό, τότε βγαίνει πάλι ο δημοσιογράφος και λέει ότι η τρόικα δεν έμεινε ικανοποιημένη από τα μέτρα και θέλει νέα πιο αποτελεσματικά. Να απολυθούν οι εκατό χιλιάδες από το δημόσιο, να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία άλλοι τόσοι, να πεταχτούν στον δρόμο συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου, νεοδιορισμένοι, παλαιοδιορισμένοι και λοιποί και μετά να μάθουμε ότι και πάλι η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε καλά τα μέτρα και χρειάζονται κι άλλες περικοπές και άλλοι φόροι, προσωρινοί πάντα που θα μείνουν για πάντα!

Προτείνω να διαδηλώνουμε στο μέλλον απ’ ευθείας ενάντια στην τρόικα και τη Μέρκελ. Ο Παπανδρέου απλός μεσάζων είναι…. Στις πορείες του ΠΑΜΕ έβλεπες πολλούς αποφασισμένους να γυρίσουν στη δραχμή κι ό,τι γίνει έγινε… Τώρα τους βλέπεις σε όλα τα μπλογκ και στους διαδρόμους. Το κίνημα υπέρ της πτώχευσης διευρύνεται με χαρακτηριστικό σύνθημα στα χείλη όλων το: “Σας βαρεθήκαμε”

http://gtsiridis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share