Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

http://www.enimerosi.com-Μέτωπα φωτιάς στη νότια Κέρκυρα



ΚΕΡΚΥΡΑ - Δέκα μέτωπα πυρκαγιών ξέσπασαν διαδοχικά από τις 17:00 το απόγευμα στη νότια Κέρκυρα. Οι εστίες ξεκίνησαν από περιοχή λίγο έξω από τη Μεσογγή, στη συνέχεια εμφανίστηκαν εστίες στο Χλωμό, στη Λίνια (συνοικισμός Χλωμού), στον Άη Γόρδη Λευκίμμης, στις Βιταλάδες και στον Άγιο Ματθαίο.

Το μεγαλύτερο μέτωπο, που είναι ακόμη ενεργό το βράδυ της Τετάρτης, βρίσκεται στον Άη Γόρδη Λευκίμμης, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν προσπάθειες ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στο δάσος του Αρκουδίλα, στο νότιο άκρο του νησιού. Αργά το απόγευμα κάηκε το δημοτικό αναψυκτήριο στην περιοχή του Άη Γόρδη. Να σημειωθεί ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν καθιστούν δυσκολότερο το έργο της κατάσβεσης.

Στο ξεκίνημα των πυρκαγιών επιχείρησαν συνολικά 18 πυροσβέστες, επτά οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας. Τα εναέρια μέσα από τις 19:00 περίπου το απόγευμα σταμάτησαν να επιχειρούν. Στη Μεσογγή, το Χλωμό, τις Βιταλάδες και το Πρασούδι (Αγ. Ματθαίος) τα μέτωπα έχουν περιοριστεί αρκετά το βράδυ της Τετάρτης.

Οι φωτιές στις περιοχές της Μεσογγής και της Λίνιας (οικισμός του Χλωμού) αντιμετωπίστηκαν γρήγορα με την άμεση επέμβαση κατοίκων και πυροσβεστικών δυνάμεων και το βράδυ της Τετάρτης δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο Χλωμό, γύρω στις 17:00, κάτοικοι της περιοχής αντελήφθησαν την εστία σε ελαιόκτημα κοντά στο χωριό και αμέσως συντονίστηκαν προκειμένου να την αντιμετωπίσουν. Στη συνέχεια έφτασε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο στη συνέχεια μετέβη προς τις περιοχές των Βιταλάδων και της Λευκίμμης, όπου το μέτωπο ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό. Το βράδυ οι κάτοικοι συνεχίζουν με δικά τους μέσα να σβήνουν εστίες, καθώς εμφανίζονται αναζωπυρώσεις, ενώ αναμένεται όλη τη νύχτα να υπάρχει παρουσία κατοίκων στο σημείο για να αποφευχθεί περαιτέρω εξέλιξη.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας Ι. Τρεπεκλής, έκανε λόγο, στο τοπικό κανάλι "Corfu", για επίθεση, την οποία δέχεται η Κέρκυρα , ενώ συνεχάρη τους κατοίκους των περιοχών, στις οποίες εκδηλώθηκαν οι εστίες φωτιάς, για την ετοιμότητά τους στην κατάσβεση. Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share