Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

http://www.enimerosi.com---Παρουσιάστηκε το πλάνο επένδυσης στο Μεγανήσι


img_4497
ΜΕΓΑΝΗΣΙ. (Βιβή Τρύφωνα-Στάθης Πολίτης) Η παρουσίαση του πλάνου της επένδυσης, που θα γίνει στη θέση "Κεφάλι" του Μεγανησίου, έγινε τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο "Εσπερίδες" στο Μεγανήσι από τον επιχειρηματία, Α. Μουρκογιάννη.
Τη συζήτηση συντόνισε ο Αλέξης Κοιμήσης, πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Τουρισμού. Ο κ Μουρκογιάννης ανέλυσε με λεπτομέρειες τα σχέδια που έχουν για τα 3500 στρέματα που ανήκουν στον ίδιο και στον Jacob Rothschild και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού......


Αναφέρθηκε, επίσης, στα διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατα καιρούς (αρχαιολογική υπηρεσία, natura 2000) με συνέπεια την καθυστέρηση του έργου.
Η περιοχή
Πρόκειται για μια ήσυχη περιοχή, περίπου 3.500 στρεμμάτων, που ανήκει στην εταιρεία GAMX. Οι δύο μέτοχοί της είναι ο πασίγνωστος Βρετανός επιχειρηματίας Τζέικομπ Ρότσιλντ, αλλά και ένας Ελληνας, ο Αλ. Μουρκογιάννης. που κατέχει το 26%.
Τα 2.700 στρέμματα καταλαμβάνουν το νοτιότερο και ομορφότερο κομμάτι του νησιού. Τα υπόλοιπα 750 είναι η συνολική έκταση ενός μικρού νησιού που υπάγεται στο Μεγανήσι και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτό. Το δύσβατο της περιοχής ανάγκασε πολλούς κατοίκους να προχωρήσουν στην πώλησή τους αφού δεν μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν.
Σχέδιο
Στην περιοχή προγραμματίζεται να κατασκευαστούν 16-18 βίλες για άτομα με πολύ υψηλό οικονομικό και κοοινωνικό προφίλ. Η κάθε βίλα θα είναι 1.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι περιβάλλοντες χώροι της θα φτάνουν και θα ξεπερνούν τα 100 στρέμματα.
Οι βίλες θα χτιστούν από πέτρα, ενώ θα περιέχουν ό,τι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Η χλιδή θα κυριαρχήσει, ενώ θα υπάρχουν όλες οι ανέσεις και οι τεχνικές υποδομές που θα εξασφαλίζουν την ποιοτική διαμονή των κατοίκων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αρχιτεκτονικά σχέδια θα έχουν την υπογραφή του Σαντιάγο Καλατράβα και άλλων μετρ του είδους, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παρέμβαση στην όμορφη φύση της περιοχής.
Εκτός όμως από τις λιγοστές επαύλεις που θα διατεθούν στα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου οικονομικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού στερεώματος, θα δημιουργηθούν και άλλες εγκαταστάσεις. Θα γίνουν ακόμη ένα ξενοδοχείο που θα διαθέτει μόνο σουίτες, δύο μαρίνες, ελικοδρόμιο, αλλά και μια φάρμα που θα έχει έκταση 150 στρέμματα. Γύρω από τη μία μαρίνα θα φτιαχτούν μεζονέτες που θα πωλούνται ή θα νοικιάζονται σε φίλους των ανθρώπων που θα μένουν σε κάποια από τις τεράστιες βίλες. Στη φάρμα θα υπάρχουν οικολογικά προϊόντα, όπως κρέας, γάλα και αβγά.

Γήπεδο γκολφ
Στο μικρότερο νησί η εταιρεία σκοπεύει να δημιουργήσει ένα γήπεδο του γκολφ, ενώ θα υπάρχει και ένα διαχειριστικό κέντρο που θα αναλάβει τη συντήρηση, αλλά και την ασφάλεια όλων των κτιρίων, είτε αυτά έχουν νοικιαστεί είτε πουληθεί. Τριάντα άτομα θα είναι το μόνιμο προσωπικό, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο αριθμός των εργαζομένων θα αυξάνεται κατά πολύ.
Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο δρόμος που θα οδηγεί στις βίλες των επωνύμων, ενώ στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share