Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Πουλώντας κομμάτι – κομμάτι την θλίψη της

 
«Πώς μια ξανθιά βγάζει αθόρυβα διαζύγιο για να μην πληγωθεί η οικογένειά της;
Στέλνει δελτίο τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».
Αυτό είναι το σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορεί από το βράδυ της Παρασκευής όταν το… λαμπερό ζευγάρι Λάτσιου – Μενεγάκη ανακοίνωσε ότι θα χωρίσει.
Συγχαρητήρια σε όποιον από τους δύο είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει δελτίο τύπου για να κάνει βούκινο ένα προσωπικό του θέμα.
Η δικαιολογία τους για την ανακοίνωση ήταν, άκουσον, άκουσον, για να μην κανιβαλίσουν τη ζωή τους οι γνωστές κουτσομπολίστικες εκπομπές που έχουν κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση.
Έτσι, το ζεύγος Λάτσιου – Μενεγάκη θέλησε να μας πείσει ότι προστατεύει την οικογένειά του. Έτσι είναι αν έτσι νομίζουν.
Το μόνο που κατάφεραν είναι να βάλουν δεκάδες κάμερες και δημοσιογράφους πίσω από την κλειδαρότρυπα της κρεβατοκάμαράς τους. Οι πρωϊνατζούδες και τις Κατίνες της μεσημεριανής ζώνης τρίβουν τα χέρια τους για το αναπάντεχο δώρο.
Τηλεθεάσεις απίστευτες για μια είδηση που κανονικά δεν θα έπρεπε να γίνει γνωστή παρά μόνο στο περιβάλλον του ζευγαριού.
Τηλεκανίβαλοι, ριαλιτζούδες, πανελίστες και φυσικά εκατομμύρια τηλεθεατές έπεσαν να “κατασπαράξουν” όλες τις λεπτομέρειες από τη ζωή, το γάμο, τα τρίτα πρόσωπα, το τέλος και όλες αυτές τις αηδίες που σερβίρονται σε δόσεις, αλλά είναι τόσο ίδιες.
Και το ερώτημα είναι: Μήπως όλα αυτά είναι ένα στημένο παιχνίδι για να πουλήσουν ακόμη και το διαζύγιό τους;
Η Μενεγάκη θα ανεβάσει κατακόρυφα τα πεσμένα από την αρχή της χρονιάς ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής “του τίποτα” που παρουσιάζει. Παράλληλα, θα γίνει το πρόσωπο της επικαιρότητας για μήνες, έτσι ώστε να κλείσει ένα ακόμη συμβόλαιο με ετήσιους μισθούς που αγγίζουν ή και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ. Θα πουλήσει κομμάτι – κομμάτι τη θλίψη της, θα δακρύσει στην εκπομπή της, θα αναστενάξει όταν θα μιλά για γάμους, θα δώσει ακόμη και συμβουλές για το πώς να (μην) χωρίσετε.
Ο δε πρώην σύζυγός της ήδη υπέγραψε νέο συμβόλαιο, είναι περιζήτητος μάνατζερ στα τηλεοπτικά, λίγη δημοσιότητα παραπάνω δεν βλάπτει.
Εκείνα τα έρημα τα παιδιά τους, που πηγαίνουν σχολείο, έχουν φίλους, θα ζήσουν σ’ αυτό τον κόσμο τα σκέφτηκαν ποτέ; Σκέφτηκαν πόσο μπορεί να τα πληγώσουν με αυτή την απίστευτη δημοσιότητα που οι ίδιοι θρέφουν; Πούλησαν τη ζωή τους, το γάμο τους, τις βαφτίσεις τους, τι άλλο απέμεινε να ξεπουλήσουν;
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share