Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Απών το σεξ στον γάμο



Το σεξ σήμερα είναι ο μέγας απών από την καθημερινότητα του γάμου, όπως επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία πανελλαδικής έρευνας της EMAΣ (Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), η οποία πραγματοποιήθηκε σε 18.000 ζευγάρια παραγωγικής ηλικίας και διήρκεσε ένα χρόνο.

Συχνότητα επαφής
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ενώ τα 2 πρώτα χρόνια του γάμου τα ζευγάρια έρχονται σε επαφή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ο αριθμός αυτός μειώνεται σε μία φορά την εβδομάδα στον πέμπτο χρόνο, για να περιοριστεί σε μία φορά το μήνα στον έβδομο χρόνο, συχνότητα η οποία οδηγεί στην πλήρη αποχή.
Απιστία
Τον έβδομο χρόνο του γάμου αρχίζει συνήθως και η αντίστροφη μέτρηση. H απιστία και η αναζήτηση νέων ερωτικών συντρόφων παίρνει θέση στη ζωή των παντρεμένων ζευγαριών, οδηγώντας τη σχέση στο τέλος της. Συγκεκριμένα, ενώ τα 2 πρώτα χρόνια το 19,5% των αντρών και μόνο το 2% των γυναικών δηλώνουν ότι απιστούν, τα ποσοστά αυτά στον έβδομο χρόνο αυξάνονται για τους μεν άντρες στο 65%, ενώ για τις γυναίκες στο 64,5%. Τα ποσοστά απιστίας δηλαδή αυτή την περίοδο του γάμου αυξάνονται κατακόρυφα κυρίως στις γυναίκες (περίπου 300%).
Μείωση της ερωτικής επιθυμίας
Η κάθετη μείωση της ερωτικής επιθυμίας φαίνεται να ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, αφού το 62% αντρών και γυναικών δηλώνουν ότι δεν νιώθουν καμία ερωτική έλξη για τον σύντροφό τους.
Διαζύγια
Τα παιδιά φαίνεται πως σήμερα δεν αρκούν για να κρατήσουν το ζευγάρι ενωμένο. Αυτό δείχνουν τόσο τα υψηλά ποσοστά απιστίας όσο και ο μεγάλος αριθμός των διαζυγίων κυρίως στον κρίσιμο έβδομο χρόνο του γάμου. Όπως έδειξε η έρευνα, τα ζευγάρια που βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία (35-39) είναι εκείνα που παίρνουν ευκολότερα διαζύγιο, σε αντίθεση με τις ηλικίες 55-59, στις οποίες παρατηρείται το μικρότερο ποσοστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share