Κυριακή 3 Αυγούστου 2008

Ελληνική διάσταση στο κυνήγι του Κάρατζιτς


Ο fantomas.gr παρουσιάζει την πρώτη επιστολή που έδωσε ο Κάρατζιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, οπού υπάρχει και «ελληνική διάσταση» . Στη παράγραφο 5 αναφέρει ότι η Ολμπράιτ του διαμήνυσε το 1996 ότι μπορεί να φύγει στη Σερβία τη Ρωσία ή την Ελλάδα και να ανοίξει ιδιωτική κλινική! Επίσης στη παράγραφο 2 αναφέρει ότι ένας Έλληνας δημοσιογράφος της τότε εποχής του πήρε κατά λάθος δηλώσεις τις οποίες οι Αμερικανοί εξέλαβαν ότι τον εκθέτουν στα φώτα της δημοσιότητας ενώ δεν θα έπρεπε σύμφωνα με τη συμφωνία. Ο Κάρατζιτς λέει ότι είχε ιδιωτική συνομιλία με Έλληνα πολιτικό και ότι ο δημοσιογράφος ουσιαστικά του “απέσπασε” τις δηλώσεις, αλλά μετά έδωσε τις πρέπουσες εξηγήσεις και το θέμα έληξε εκεί*. Τέλος το πλέον συγκλονιστικό κομμάτι της δήλωσής του- που θεωρείται ντοκουμέντο- είναι όταν αναφέρει ότι ο Χόλμπρουκ ήθελε να τον σκοτώσει και συγκεκριμένα αναφέρει τη λέξη «Liquidate» στη παράγραφο 8, που χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις εξόντωσης κάποιου από υπηρεσίες…. Στα Ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως “συμβόλαιο θανάτου”. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες από Σερβικές αλλά και διεθνείς πηγές αναφέρουν ότι τα όσα ισχυρίζεται ο Κάρατζιτς είναι αληθή. Άλλωστε ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στη Ρωσία και τη Λευκορωσία όπως ο αδερφός και ο γιός του Μιλόσεβιτς, αλλά τελικά έμεινε στη Σερβία προφανώς υπό την υψηλή προστασία των τοπικών και διεθνών αρχών.
Αναφορικά με τον δημοσιογράφο: Μήπως εννοεί παλιό συντάκτη του ΕΤ που είδε κάποτε τον Κάρατζιτς συνοδεύοντας τον Νικήτα Κακλαμάνη και δημιούργησε μεγάλο θέμα στον Σέρβο ηγέτη; Ποιοι συνάδελφοι (και φίλοι) αναδημοσίευσαν πρόσφατα την ίδια συνέντευξη;
Διαβάστε επίσης τις γράφαμε Πηγές των σερβικών μυστικών υπηρεσιών διέρρεαν από τότε ότι ο Κάρατζιτς βρισκόταν υπο την προστασία μυστικών πρακτόρων της βρετανικής ΜΙ-6 (!) και ότι είχε κάνει μυστική συμφωνία με εκπροσώπους της κυβέρνησης Κλίντον (Richard Holbrooke και Madeleine Albright) που του είχαν εγγυηθεί την μη έκδοση στο Δικαστήριο της Χάγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share