Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Φεστιβάλ της Κέρκυρας...


Η “Κλασική Εμπειρία” για μια ακόμα φορά δικαιώνει τον τίτλο της μετακαλώντας και φέτος στην Κέρκυρα την αφρόκρεμα της κλασικής μουσικής. Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα στα πλαίσια των “Κονσέρτων Ιονίου” η μεγάλη συμφωνική ορχήστρα του Fairbanks από την Αλάσκα με διευθυντή τον Έντουαρντ Ζίλμπερκαντ για δύο μοναδικές συναυλίες με σολίστ στο πιάνο το Λάμπη Βασιλειάδη την πρώτη μέρα και την Έλενα Μουζάλα τη δεύτερη.
Ο σπουδαίος τραγουδιστής Andrea Reibenspies, ο βιρτουόζος πιανίστας Steve Glaser, ο καταξιωμένος στις Η.Π.Α. βιολονίστας Vasili Beluska και το Iόνιο Σύνολο Παλαιάς Μουσικής, μεταξύ άλλων, υπόσχονται ατμοσφαιρικές μουσικές βραδιές υψηλής ποιότητας υπό το φως των αστεριών.
Τετάρτη, 2 Ιουλίου
Melos Brass & Friends
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Στη συναυλία αυτή το Κουιντέτο Melos Brass προσκαλεί κορυφαίους και διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς χάλκινων πνευστών από ολόκληρο τον κόσμο, για να δώσουν μαζί μια μοναδική συναυλία, με έργα που, στην πλειοψηφία τους, θα ακουστούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Σολίστ της συναυλίας, εκτός από τους 5 κορυφαίους μουσικούς στις Κρατικές Ορχήστρες της χώρας μας, που είναι τα μέλη του κουιντέτου Melos Brass, Σωκράτης Άνθης & Παναγιώτης Καίσαρης στην τρομπέτα, Αντώνης Λαγός στο κόρνο, Σπύρος Φαρούγγιας στο τρομπόνι και Σάκης Μυρώνης στην τούμπα, θα είναι:
στην τρομπέτα οι Αμερικανοί Chris Martin και Greg Jones, ο Γερμανός Reinhold Friedrich, ο Βρετανός James Watson, στο κόρνο ο Αυστραλός κορνίστας Hector Mac Donald, στο τρομπόνι ο διεθνούς φήμης Σουηδός σολίστ Jonas Bylund, ο Γερμανός Thomas Horch, στην τούμπα ο Δανός Jens Bjorn-Larsen και στο ευφώνιο ο Ιάπωνας Sotaro Fukaishi.

Παρασκευή, 4 Ιουλίου
Σύνολο «ΤΥΠΑΝΑ» Athenaeum & Σύνολο Κρουστών Ακαδημίας Κέρκυρας
Δημοτικό Θέατρο
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση του συνόλου κρουστών «Τύπανα», έχει ο κορυφαίος Έλληνας κρουστός Δημήτρης Δεσύλλας (σόλο τυμπανιστής στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας).


Σάββατο, 5 Ιουλίου
Brass Ensemble Καθηγητών Ακαδημίας Κέρκυρας
Ιόνιος Ακαδημία
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Παίζουν οι: Chris Martin, Greg Jones, James Watson, Σωκράτης Άνθης και Παναγιώτης Καίσαρης (τρομπέτα), Hector Mac Donald και Αντώνης Λαγός (κόρνο), Jonas Bylund, Thomas Horch και Σπύρος Φαρούγγιας (τρομπόνι), Sotaro Fukaishi (ευφώνιο), Jens Bjorn-Larsen (τούμπα).

Κυριακή, 6 Ιουλίου
Canadian Brass Live!
Παλαιό φρούριο
Ώρα 21:00
Τιμή εισιτηρίου: 10€

Το μυθικό χάλκινο συγκρότημα, οι βιρτουόζοι Canadian Brass στην Ελλάδα! Με την ευρηματικότητα, τον αυθορμητισμό και το χιούμορ τους, με περισσότερους από 60 δίσκους, με ρεπερτόριο από το μπαρόκ μέχρι τη τζαζ και την pop μουσική, κάνουν το γύρο του κόσμου πολλές φορές το χρόνο για συναυλίες γεμίζοντας τις αίθουσες και διασκεδάζοντας το κοινό και το σπουδαιότερο απ' όλα είναι ότι δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω !

Δευτέρα, 7 Ιουλίου
Σύνολο Χάλκινων πνευστών & Κρουστών Ακαδημίας Κέρκυρας
Παλαιό Φρούριο
Ώρα 19:30
Είσοδος Ελεύθερη

Ένας από τους μεγαλύτερους τρομπετίστες αλλά και εξαιρετικός καθηγητής, Διευθυντής του Τμήματος Χάλκινων Πνευστών της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου, ο Βρετανός James Watson, θα διευθύνει το μεγάλο αυτό σύνολο χάλκινων πνευστών και κρουστών, σε μελωδίες κλασικές και σύγχρονες.

Δευτέρα, 7 Ιουλίου
Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Αλάσκα με έργα Saint Saens και Brahms
Σολίστ: Έλενα Μουζάλα (Πιάνο)
Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας
Ώρα 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 10€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share