Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Είναι διορισμένος απο τον Αβραμόπουλο, στο δημόσιο ο Χιώτης;

αντιγράφουμε απο το blog του ΑΝΤΙ
Σε μεγάλους μπελάδες έβαλε εμάς τους δημοσιογράφους η τηλεόραση. Έτσι , μεταξύ των άλλων, πρέπει να γνωρίζουμε από νομικά, παραδικαστικά, οικονομικά, μόδα, υποκλοπές, ηλεκτρονικά, μοντέλα, αυθαίρετα, παραεκκλησιαστικά, οικολογικά, αεροπλάνα, πυρόσβεση, ναυάγια και –τελευταία - από χειρουργεία και ογκολογία. Προσέξτε λοιπόν τι αναγκάζεται να κάνει ένας καλός δημοσιογράφος για να γνωρίζει καλά τα θέματα της Υγείας.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος διόρισε στο ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ κάποιον δημοσιογράφο ονόματι «Βασίλειο Χιώτη, του Παναγιώτη» (ΦΕΚ 958 της 7/2/2007). Που να ξέρετε τώρα εσείς τι είναι η ΑΕΜΥ. Ούτε κι εμείς το ξέραμε. Μάθαμε λοιπόν ότι την Τετάρτη 10/11/2004, ο πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο ιδρύθηκε δημόσια εταιρεία με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας» (ΑΕΜΥ ΑΕ). Σύμφωνα με την Αντιπολίτευση (βλ. πρακτικά της Βουλής) η ΑΕΜΥ αποτελεί «ένα υπερόργανο διείσδυσης σε ολόκληρο το φάσμα της δημόσιας υγείας» που θα προετοιμάσει το δρόμο «για να μπει από το παράθυρο ένας στρατηγικός επενδυτής στο όνομα της ιδιωτικοποίησης της αγοράς υγείας».
Αν, τώρα, ρωτάτε «τι δουλειά έχει ένας δημοσιογράφος στο ΔΣ ενός δημόσιου ιατρικού φορέα», η απάντηση υπάρχει στο ΒΗΜΑ, της 14/11/2004, όπου ως στόχοι της νέας εταιρείας παρουσιάζονται: «Η ανάπτυξη νέων μορφών φροντίδας υγείας, η εν γένει προαγωγή επιστημών υγείας και η εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού…». Όλως τυχαίως στην ίδια εφημερίδα εργάζεται ως κυβερνητικός συντάκτης και ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης, ο οποίος πήγε πρόσφατα και στον ΑΛΦΑ. Πρόκειται για απλή συνωνυμία; Αρμόδιος να απαντήσει είναι ο κ. Αβραμόπουλος.
Αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, τότε καταγγέλλουμε μια απαράδεκτη ευνοιοκρατία από τη μεριά της κυβέρνησης. Μόνο τον κ. Χιώτη διάλεξε να εκπαιδευθεί στα μυστικά του ιατρικού επαγγέλματος και να μας κάνει μετά τον έξυπνο, όταν χειρουργείται κάποιος επίσημος, ο Αρχιεπίσκοπος, λόγου χάρη; Πως θα εκπαιδευθούμε εμείς οι υπόλοιποι στα μυστικά του ιατρικού επαγγέλματος, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής; Να τρέχουμε τώρα να αγοράζουμε ιατρικές εγκυκλοπαίδειες; Άσε που όλα τα ιατρικά μυστικά θα τα μαθαίνουν πρώτοι στον ΑΛΦΑ και θα ξεσπάσουν νέοι καυγάδες και τηλεοπτικά μαλλιοτραβήγματα.Είναι ώρα να ανοίγουμε νέα μέτωπα;
Μήπως πρέπει λοιπόν ο άλλος αρμόδιος υπουργός, ο επί του Τύπου, κ. Θ. Ρουσόπουλος, να μας πληροφορήσει ποίοι εκ των συναδέλφων απασχολούνται στα ΔΣ ή τα Γραφεία Τύπου μεγάλων εταιρειών του δημοσίου, για λόγους μετεκπαίδευσης; Επειδή το αποκλείω εντελώς να υπάρχουν άλλοι λόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share