Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

Republic is dead, long live… ?

Μια σειρά γεγονότων τα οποία έμαθα, είναι αλήθεια, από άλλα post και από τον Dark, έχουν αναστατώσει τα ερτζιανά της πόλης.
Τον
Republic τον άκουσα ελάχιστες φορές, τον Κομνηνό όμως πάραπολλές και ιδίως παλιότερα. Από την εποχή που είχε ένα πειρατικό της πλάκας, το ‘84. Τον γνώρισα στο “Suspense” ένα μπαράκι δίπλα από τον Λωτό, το πρώτο στο οποίο έπαιζε, ως dj, μουσική, ο αδελφός μου. Μαζί με τον Κανάκη. Θα πρέπει να ήταν 17-18 χρονών τότε.
Στην πορεία ακούγαμε τον πειρατικό σταθμό του και είχαμε και μια επικοινωνία που και που. Αργότερα όταν φτιάξανε το 16 ώρες Θεσσαλονίκη βρισκόμασταν πιο συχνά. Κάναμε γλέντια μαζί σε μαγαζιά που δούλεψε ο Νίκος, του έκανα δώρο δίσκο του Αγίου Νικολάου για να μάθω ότι δεν τον λένε Νίκο !!! Έναν δίσκο της Σωτηρίας Μπέλου μια και τότε δούλευε στο fm100 και έπαιζε ελληνικά. Έτυχε να περάσω μπροστά από τον σταθμό με
αμάξι και να δω και να ακούσω τον Πετρίδη στην εκπομπή του. Αργότερα χαθήκαμε και ξαναβρεθήκαμε όταν πήγε στον 88,5. Τότε είχα και κάτι πάρε - δώσε με τον Μύλο, οπότε και βρισκόμασταν πιο συχνά. Φτάσαμε μια φορά, 17 Μαρτίου, να κάνουμε εκπομπή μαζί για την St Patricks Day με ένα μπουκάλι Jameson.
Ξαναχαθήκαμε και βρεθήκαμε στο Emigre έχοντας κοινό φίλο έναν dj. Τότε ήταν στον 1055 και μετά από λίγο ξεκινούσε στον Republic. Στον 1055 ήταν που έκανε και το μοναδικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σερίδη /Αλεξίου όταν πέθανε. Ελάχιστες φορές τον άκουσα, γέρασα και έπαψα να ακούω ραδιόφωνο τόσο συχνά, μάθαινα όμως τα νέα του
από άλλες πηγές.
Ότι άποψη και να έχει κάποιος για τον Κομνηνό, δεν μετρά μπροστά στην αγάπη που έχει για την μουσική. Ο “Νίκος” έβαζε πάνω από όλα την μουσική και την έψαχνε. Πάντα ονειρευόταν να έχει ένα ραδιόφωνο με τον δικό του τρόπο. Φαίνεται τα όνειρα δεν κρατάνε πολύ.
Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε μια σειρά από καταστάσεις που ξεκινήσανε, από ότι φαίνεται, από την
στάση του Στέφανου Τσιτσόπουλου, του ίδιου που από την Ξάνθη τον έφερε στον 88,5 ο ίδιος ο Κομνηνός. Ακόμα τον θυμάμαι όταν μου το σύστηνε στην σοφιτούλα (;) στο κτίριο δίπλα από τον Μύλο. Ακολούθησε και επίσημη ανακοίνωση από τον σταθμό.
Σήμερα έπεσα πάνω στο κείμενο του
Αχιλλέα Χεκίμογλου που πληροφορούσε μέσω της Ντέμυς Παπαδοπούλου τις τελευταίες εξελίξεις στον σταθμό. Στα σχόλια του αρχικού ποστ φαίνεται να έχει παίξει ρόλο ο Τσιτσόπουλος. Δεν το ξέρω, αν έχει παίξει βέβαια, λέω αν, είναι κατάπτυστος.
Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ακόμα ένα χτύπημα στο ραδιόφωνο της πόλης που παραπαίει και δεν έχει σχέση με τίποτα παλιότερο έχουμε δει εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share