Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Μερικές συμβουλές στο φίλο μου το μάγειρα

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Για να μην ξεραθούν οι πατάτες
κατά το ψήσιμο στο φούρνο,
τις αλείφουμε πριν με λάδι.

ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
αν ανοίξατε κονσέρβα ντομάτας
και δεν την χρησιμοποιήσατε όλη,
μπορείτε να την αποθηκεύσετε
σε παγοκύστες δημιουργώντας
εύχρηστα παγάκια τοματοχυμού
έτοιμα προς χρήση.

ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Αν ο χρόνος πιέζει, ετοιμάστε την τοματοσαλάτα
από πριν και βάλτε την στο ψυγείο. Μην αλατίζετε
τις τομάτες από πριν, παρά μόνο όταν είστε έτοιμοι
να σερβίρετε. Όταν αλατίζουμε τις τομάτες το αλάτι
σιγά-σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να
μαραζώνουν και να νερώνει η τοματοσαλάτα.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΒΡΑΖΟΥΝ
Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια,
προσθέστε λίγο λάδι, μία - δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΡΙΖΕΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΌταΌταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού
και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα ρίζες,
βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο.
Θα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.
ν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού
και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα ρίζες,
βάζουμε ανάμεσά τους ένα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share