Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αυτοί είναι οι εννιά κλάδοι επαγγελμάτων που δεν θα υπάρχουν μέχρι το 2020!


Εννιά κλάδοι επαγγελμάτων αναμένεται να καταργηθούν μέχρι το 2020, αφού οι απώλειες των θέσεων εργασίας θα είναι δραματικές. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα οι εννιά αυτοί τομείς θα…
καταγράψουν απώλειες με ταχύτερους ρυθμούς, όπως καταδεικνύουν τα στατιστικά των αμερικανικών γραφείων απασχόλησης.
Αναλυτικά λοιπόν οι εννιά κλάδοι είναι:
1. Υπάλληλοι ταχυδρομείου
Όπως αναφέρει η έρευνα, ο συγκεκριμένος κλάδος θα έχει σημαντικές απώλειες τόσο λόγω της ανάπτυξης των εταιριών ταχυμεταφορών, όσο και λόγω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
2. Τηλεφωνητές σε κέντρα εξυπηρέτησης πελατών
Στη θέση των ανθρώπων που σηκώνουν τηλέφωνα για να μας εξυπηρετήσουν, πλέον θα υπάρχει ένας υπολογιστής και όλες οι υπηρεσίες θα είναι αυτοματοποιημένες.
3. Εργάτες σε εργοστάσια κατασκευής επεξεργαστών υπολογιστών
Και σε αυτή την περίπτωση, οι μηχανές πρόκειται να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους, που θα κάνουν τη δουλειά ποιο οικονομικά και εξίσου αποτελεσματικά.
4. Χειριστές ραπτομηχανών
Η αγορά ένδυσης και υπόδησης δέχεται έντονες πιέσεις με αποτέλεσμα μέχρι το 2020 οι θέσεις εργασίας να μειωθούν κατά 9,6%. Μεταξύ αυτών και οι χειριστές ραπτομηχανών, αφού οι εταιρείες θα αναθέτουν το ράψιμο των ρούχων σε εργοστάσια του εξωτερικού.
5. Τεχνικός εκτύπωσης
Με δεδομένο ότι το ίντερνετ έχει στρέψει τους αναγνώστες στις… οθόνες, είναι επόμενο ότι εκείνοι θα προτιμούν να διαβάζουν τις εφημερίδες και τα περιοδικά μέσα από τον υπολογιστή.
6. Σελιδοποιός – γραφίστας
Το λογισμικό αναπτύσσεται συνεχώς και επιτρέπει την αυτόματη σελιδοποίηση, με αποτέλεσμα να γίνονται μεγάλες περικοπές στον συγκεκριμένο κλάδο.
7. Πλασιέ
Και αυτός ο κλάδος πλήττεται αρκετά από την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Διότι όταν οι εταιρείες μπορούν να έρθουν σε επαφή με τους πελάτες τους άμεσα με το πάτημα ενός κουμπιού, οπότε αναπόφευκτα θα έρθει σύντομα και ο θάνατος του… πλασιέ.
8. Διακοσμητές λουλουδιών
Ναι υπάρχει και αυτή η ειδικότητα, η οποία ελέω κρίσης θα βρεθεί στα… τάρταρα μιας και λεφτά δεν υπάρχουν και ο κόσμος προτιμά απλά λουλουδάκια και όχι περίπλοκες συνθέσεις.
9. Δημοσιογράφοι
Η στροφή προς το ίντερνετ προκαλεί πλήγμα στις εφημερίδες και στα περιοδικά με αποτέλεσμα και εκεί να μειώνονται οι θέσεις εργασίας δραματικά.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share