Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μουσικό Πανδοχείο: Γιατί η φιλοξενία είναι καλλιτεχνία


Με έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα, τα μουσικά ξενοδοχεία αποτελούν μία φρέσκια πρόταση, η οποία συνδυάζει τις σύγχρονες ανέσεις των τουριστικών καταλυμάτων, με παροχές και υπηρεσίες που αφορούν το πάθος των επισκεπτών τους, τη μουσική. Στην Άνω Στενή Ευβοίας, στην παλιά, ντυμένη με γκρίζα πέτρα βίλα του Μιμίκου, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά, βρίσκεται το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα Μουσικό Πανδοχείο.......................



Ο ιδιοκτήτης και δημιουργός του χώρου



Τάσος Ιωαννίδης δε θα μπορούσε φυσικά να είναι οτιδήποτε άλλο από μουσικός με παγκόσμιες διακρίσεις και συνεργασίες. Μετά από χρόνια στην Αυστραλία, πήρε κάποια στιγμή την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αποκτήσει το δικό του «μικρόχωριό». Ο ξενώνας αποτελούσε αρχικά το σπίτι, στο οποίο ο ίδιος έμεινε, μα οι καθημερινές συναντήσεις του με άλλους μουσικούς και στιχουργούς, του υπέβαλλαν την καινούργια ιδέα: να δημιουργήσει έναν χώρο, όπου θα μπορούσαν κι άλλοι μουσικοί και μουσικόφιλοι να μοιραστούν το δημιουργικό πάθος τους. Μία ζεστή καλλιτεχνική φωλιά με θετική αύρα και ευχάριστη ατμόσφαιρα.




Το πανδοχείο προσφέρει δύο πολυτελείς σουίτες με τζακούζι, μια miniσουίτα, δύο τρίκλινα και πέντε δίκλινα, εκ των οποίων τα έξι με δικό τους τζάκι. Όλα τους διαθέτουν κρεβάτια Simmons ίδια με αυτά του ξενοδοχείου ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, επίπεδη τηλεόραση 32 ιντσών με δυνατότητα λήψης 420 ελληνικών και ξένων καναλιών και κουρτίνες από ατόφιο φυσικό μετάξι. Τα έπιπλα διαφορετικά για κάθε δωμάτιο είναι κατασκευασμένα από ξύλο δρυός, από την designer Aφροδίτη Ασλανίδου. Ξεχωριστή λεπτομέρεια αποτελούν οι γλυπτές συνθέσεις που κοσμούν τα κεφαλάρια των κρεβατιών και παραπέμπουν σε μουσικά στοιχεία. Πανταχού παρούσα, η τέχνη της μουσικής είναι διάχυτη σε διάφορα σημεία του πανδοχείου. Στο σαλόνι, τους κοινόχρηστους χώρους, τον κήπο και τα δωμάτια, που διακοσμούνται με μικρά και μεγάλα μεταλλικά γλυπτά εμπνευσμένα από τη μουσική της Μαργαρίτας Ράντεβα, αλλά και στο πλήρως εξοπλισμένο midi studio ηχογράφησης, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ηχογραφήσει το δικό του cd ή demo.



Ο οικοδεσπότης διοργανώνει κάθε Σαββατόβραδο μουσικές βραδιές, με τραγούδια, απαγγελίες στίχων και συζητήσεις περί μουσικής. Σε αυτές τις συναντήσεις ή «Μουσικές Εμπειρίες», όπως τις ονομάζει ο κ. Ιωαννίδης, όλοι οι παρευρισκόμενοι μουσικοί είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν, παίζοντας κάποιο όργανο ή τραγουδώντας. Εκτός από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου μάλιστα, και οι κάτοικοι της Στενής ή των γύρω χωριών έρχονται συχνά στον ξενώνα και συμμετέχουν ενεργά, σιγοτραγουδώντας ως αργά.

Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη και η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια κοντινή απόδραση από την πρωτεύουσα. Μετά τη Στενή, ο δρόμος οδηγεί στα χωριά Στρόπωνες και Λάμαρη και στη συνέχεια, στην παραλία της Χιλιαδούς, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, καθώς και σε άλλες μικρότερες μαγευτικές παραλίες του Αιγαίου (Τρία Νησιά, παραλίες Αγίας Ειρήνης, Γλυφάδας κ. ά.). 

Πληροφορίες: 22280 51202

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share