Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Άφησε το φως αναμμένο 77 ολόκληρα χρόνια!



perierga.gr - Άφησε το φως αναμμένο 77 ολόκληρα χρόνια!
Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας «Clifton’s Cafeteria» στο Λος Άντζελες δεν πίστευε στα μάτια του όταν, κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του καταστήματός του, οι εργάτες ανακάλυψαν πίσω από έναν τοίχο μια σειρά από λάμπες νέον… αναμμένες! Μάλλον με τον τρόπο αυτό ο κ. Andrew Meieran συνειδητοποίησε για ποιο λόγο τόσα χρόνια πλήρωνε υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού



ρεύματος. Γιατί, όπως αποδείχτηκε στην πορεία των εργασιών, οι λάμπες αυτές άναβαν ούτε λίγο ούτε πολύ 77 ολόκληρα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, το 1935 ο πρώτος ιδιοκτήτης του καταστήματος, κ. Clifford Clinton, προετοίμαζε τα εγαίνια του νέου του καταστήματος, ενός εντυπωσιακού εστιατορίου, το εσωτερικό του οποίου θύμιζε κατάφυτο δάσος. Για το λόγο αυτό, διάφορες λάμπες νέον τοποθετήθηκαν πίσω από τοίχους σε διάφορα σημεία του καταστήματος, δημιουργώντας ατμοσφαιρικές γωνιές, που παρέπεμπαν σε δασικά τοπία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Με το πέρασμα των χρόνων το κατάστημα άλλαξε πολλά χέρια και κάθε φορά οι ανακαινίσεις και οι αλλαγές έδιναν και έπαιρναν! Κανείς, όμως, δεν ανακάλυψε το «αναμμένο φως» μέχρι πρόσφατα. «Είναι πραγματικά απίστευτο το γεγονός ότι παρέμεινε η λάμπα νέον αναμμένη τόσα χρόνια! Η ζωή τους συνήθως κυμαίνεται από 20-40 χρόνια, ανάλογα με τη χρήση… Αλλά 77 χρόνια είναι τόσα πολλά…», λέει ο Kim Koga, διευθυντής στο «Museum of Neon Art».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share