Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τους τα χάρισε και φεύγει!


Ο Μανόλο Χιμένεθ χάρισε στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ τα λεφτά που θα έπρεπε να πάρει φέτος (ζήτησε μόνο τα χρωστούμενα 8 μηνών) και αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας!Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ και οι εκπρόσωποι του Ανδαλουσιανού έφτασαν σε συμφωνία για το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών και το βράδυ της Τετάρτης βγήκε η επίσημη ανακοίνωση, που αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή του συλλόγου, Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Μανόλο θα αποτελεί για πάντα κομμάτι της ιστορίας της ομάδας μας και συνέδεσε το όνομά του με την κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από πολλά χρόνια.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ του εύχεται κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο
».
Στην ανακοίνωση, μάλιστα, υπάρχει και δήλωση του Χιμένεθ, στην οποία λέει: «Αποχωρώ συναινετικά από την ΑΕΚ τρέφοντας τα καλύτερα και ειλικρινέστερα συναισθήματα για την ομάδα, τον κόσμο και την διοίκηση. Αποτελώ μέρος της ιστορίας της ΑΕΚ και αυτό είναι κάτι που θα κουβαλώ πάντα, όπως και όλοι, μέσα μου. Θεωρώ πως είναι ώρα για μια αλλαγή προς όφελος και καλό όλων. Έτσι δεν λεω αντίο αλλά εις το επανιδείν».

Τους χάρισε λεφτά και έφυγε!
Οσοι, πάντως, κατηγορούσαν τον Χιμένεθ ότι δεν έφευγε από την ΑΕΚ επειδή ήθελε να πάρει όλα τα λεφτά της αποζημίωσης, θα πρέπει τώρα να βρουν τον τρόπο για να ανασκευάσουν! Κι αυτό επειδή ο Ανδαλουσιανός ζήτησε από την ΠΑΕ μόνο τις 675.000 ευρώ που του οφείλονται από τους τελευταίους 8 μήνες που δούλεψε απλήρωτος και δε ζήτησε, τελικά, ούτε ένα ευρώ παραπάνω! Δεν υπάρχει, δηλαδή, απαίτηση από την πλευρά του για τα λεφτά που προβλέπονταν για το υπόλοιπο του συμβολαίου του! Ζήτησε, απλά, να πάρει όσα έχει δουλέψει ως τώρα και αυτό, αν μη τι άλλο, κάτι δείχνει για τον άνθρωπο Χιμένεθ και το πώς συμπεριφέρθηκε απέναντι στην ΑΕΚ. Οσο για την συμπεριφορά κάποιων άλλων απέναντι του, ας ψαχτούν...

Οπως και να έχει, μετά από διαπραγματεύσεις... 10 ωρών που ολοκληρώθηκαν με την παραγγελία για πίτσες στα Σπάτα (!), ο Ανδαλουσιανός αποτελεί παρελθόν πριν καν συμπληρώσει ένα χρόνο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και το εκπληκτικό είναι ότι η διοίκηση αποφάσισε να τον τελειώσει, επειδή ζήτησε τα αυτονόητα!

Στη συνάντηση που έγινε το πρωί της Τρίτης, ο Χιμένεθ τόνισε στη διοίκηση ότι θέλει αυτά που θεωρούνται φυσιολογικά παντού: Να πληρωθεί ο ίδιος και οι παίκτες τα λεφτά που τους οφείλονται και να δεσμευθεί η ΠΑΕ ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές από εδώ και πέρα!

Οπουδήποτε αυτό θεωρείται και είναι φυσιολογικό, αλλά αυτές οι απαιτήσεις του Χιμένεθ κρίθηκαν -προφανώς- ως παράλογες από τη διοίκηση και άμεσα αποφασίστηκε το τέλος του!

Ένα τέλος, πάντως, που βρίσκει τον Ανδαλουσιανό ενισχυμένο. Γιατί;
Καταρχάς επειδή αφήνει την ομάδα πρώτη στη βαθμολογία (έστω με συγκάτοικους στην κορυφή).

Δεύτερον, επειδή με όλα όσα τραγελαφικά έγιναν από το βράδυ της Πέμπτης κι έπειτα, ο κόσμος κατάλαβε πολύ καλά ποιοι είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ.

Τρίτον, επειδή η πλειονότητα των Ενωσιτών είναι μαζί του γιατί αναγνωρίζει ότι με αυτό το ρόστερ δε θα μπορούσε να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίζει μπαλάρα ενώ παράλληλα κατανοούν ότι δούλευε απλήρωτος επί 8 μήνες (!) και με τους παίκτες να ακούν συνεχώς τη διοίκηση να τους ζητάει υπομονή, υπομονή και... υπομονή σε ό,τι αφορά τα λεφτά.

Τέταρτον, επειδή ο Χιμένεθ τελειώνει για την ΑΕΚ επειδή ζήτησε -όπως προαναφέραμε- πράγματα που είναι αυτονόητα.

Πέμπτον, επειδή όπως φάνηκε και στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή, οι ποδοσφαιριστές είναι με το μέρος του.

Οπως και να έχει, ο Χιμένεθ φεύγει, ο Νίκος Κωστένογλου έρχεται και από τη στιγμή που η διοίκηση αποφάσισε αυτή την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία αν και η βαθμολογία είναι μια χαρά για την ΑΕΚ, είναι σαν να λέει ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του ότι αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει τρομερό ποδόσφαιρο και να τους σαρώσει όλους! Ο Χιμένεθ δεν κατάφερε να το πετύχει αυτό, να δούμε αν θα το πετύχει ο «Κωστέ»...

Θα πρέπει, πάντως, να το πετύχει αυτό ενώ υπάρχουν πολλές οφειλές προς τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους πάνε από διακανονισμό σε διακανονισμό. Υπενθυμίζουμε ότι στη συμφωνία που είχε γίνει πριν μήνες, οι ξένοι είχαν πάρει το 70% των οφειλομένων και οι Έλληνες το 50%.

Από τότε έχουμε μπει σε νέα σεζόν και οι οφειλές, προς Χιμένεθ και παίκτες, αυξάνονταν και αυξάνονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share