Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"Eπίγεια σοφία"


Αφιερωμένη σε έναν απ τους καλύτερους Ελληνες δημοσιογράφους που σήμερα έχει γενέθλια. Στον ΚΩΣΤΑ ΚΑΒΒΑΘΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ My Captain

"Παιδεία δεν σημαίνει πανεπιτημιακά πτυχία αλλά, η ικανότητα ενός 17χρονου μαλάκα να δίνει τη θέση του σε έναν 80χρονο στο μετρό ή στο λεωφορείο. Παιδεία όμως είναι και η δυνατότητα ενός 80χρονου να μη πετάει τη σκουπιδοσακούλα του από τον 4ο στο δρόμο"

"Την Eλλάδα την έσβησαν από το χάρτη τα 4.5 εκατομμύρια Έλληνες που συμπλήρωσαν τα δελτία του ΠPOΠO για «να πιάσουν την καλή".

"Η χώρα για να βγει απ’ τη παγίδα που την έριξαν οι άγιες οικογένειες χρειάζεται μία αποφασισμένη Ομάδα Ηθικών Ατόμων και μερικούς V for Vendetta"

"Οποιος βάζει σαν στόχο της ζωής του να ψωνίσει βαμένες λαμαρίνες με 4 τροχούς πρέπει να επισκεφτεί αμέσως τον ψυχαναλυτή του ενώ, αυτός που βάζει στόχο να τις σχεδιάζει, κατασκεύαζει και πουλάει σε χώρες που κατοικούνται από μάγκες και καραμπουζουκλήδες (όπως π.χ η Ελλάδα), είναι άνθρωπος κανονικός και δημιουργικός"

"Τι θα έκανα αν ήμουν υποχρεωμένος να διαλέξω ανάμεσα στο να είμαι πρώτα Ελληνας, Ισπανός, Ιρλανδός, Ιταλός, Γάλλος, πολίτης και μετά πολίτης της Γης; Χωρίς κουβέντα θα διάλεγα το πρώτο."

Η παγκοσμοιοποίηση είναι συνώνυμη της αποκολοκύνθωσης. Άλλο διεθνοποπίηση και άλλο παγκοσμοιοποίηση αφού, ένας Σαμάνος, ένας Ιρλανδός, ένα Ρώσος, ένας κινέζος ΔΕΝ είναι ίδιος με ένα βλαχαδερό απ’ το Τέξας ή το Κραουχάουζεν"

"Τίποτα δεν κερδίζεται αν, πολίτες και χώρα δεν διαθέτουν αξιοπρέπεια"

"Δεν έχουν “φορέα” οι ντενεκέδες! Είκοσι χρόνια ΠΑΣΟΚ και 6,5 παλαιά Ν.Δ (για να μη πάω πιό πίσω) και δεν κατάφεραν να κάνουν “φορέα” της προκοπής"

"O ελληνικός Σοσιαλισμός είναι το ανώτατο στάδιο της ελληνικής Δεξιάς"

"Aν ήμουν πρωθυπουργός και το “κράτος” δεν είχε θρησκεία θα εφεύρισκα μία για να την χρησιμοποιήσω σαν πολιτικό και οικονομικό όπλο όπως γίνεται πάντα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share