Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Εφορία καλεί Κωνσταντίνο


Εκκαθαριστικό περαίωσης έστειλε το ελληνικό κράτος στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο ζητώντας του να καταβάλλει το ποσό των 2.000 ευρώ για το διάστημα 2000-2004.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, θεωρείται από το ελληνικό κράτος ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρά το γεγονός ότι δηλώνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί το διάστημα το οποίο αφορά η περαίωση αφού η τελευταία συναλλαγή του με δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες ήταν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν το θερινό ανάκτορο του Τατοΐου, πέρασε στον έλεγχο του κράτους και πήρε από τη χώρα όλη την προσωπική του περιουσία.

Το 2002 στον τέως βασιλιά είχε επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 13,7 εκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και το ποσό καταβλήθηκε σε πληρεξούσιούς του.

Μολαταύτα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η περαίωση που στάλθηκε ζητεί από τον Κωνσταντίνο να καταβάλλει 500 ευρώ για κάθε χρήση και μάλιστα έχει το δικαίωμα για 10% έκπτωση αν πληρώσει εφάπαξ το φόρο.

Για την εφορία ο τέως βασιλιάς είναι "επιχειρηματίας παραγωγός δασικών προϊόντων" παρόλο που δεν έχει ταυτότητα για αυτό και το ειδοποιητήριο στάλθηκε στον αντίκλητό του.

news247.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share