Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Έρχονται νέα iPad με μικρότερο μέγεθος;



Η ιστοσελίδα DigiTimes αναφέρει ότι η Apple ετοιμάζει ήδη τα δεύτερης γενιάς iPad, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο τέλος του 2010, ενώ σημειώνει ότι θα προστεθούν μοντέλα 5.6” και 7” με οθόνη OLED στο υπάρχον μοντέλο 9.7” LED.





Η πληροφορία βασίζεται στο γεγονός ότι η Apple παρήγγειλε πρόσφατα νέα iPad σε κατασκευαστές hardware στην Ταιβάν, για το τελευταίο τρίμηνο του 2010 και το πρώτο τρίμηνο του 2011, με μέγεθος 5.6”, 7” και 9.7”
Το μοντέλο 9.7” θα υποστεί μερικές μικρές αλλαγές, αλλά θα συνεχίσει να απευθύνεται στο κοινό ως συσκευή multimedia, ενώ τα δύο μικρότερα μοντέλα θα στοχεύσουν στην αγορά των ebook readers.
Βέβαια, παρά την αναφορά, ο αναλυτής του DigiTimes, Mingchi Kuo, εκφράζει τις αμφιβολίες του, καθώς ισχυρίζεται ότι η Samsung, κυρίαρχη στην κατασκευή οθονών OLED, δεν προλαβαίνει ούτε καν τη ζήτηση στις δικές τις γραμμές παραγωγής, οπότε δύσκολα θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της Apple μέσα στο προαναφερθέν χρονοδιάγραμμα.
Ακόμη, ισχυρίζεται ότι η κατασκευάστρια εταιρία Compal μπορεί να μην ενδιαφέρεται να παράγει τα νέα iPad, καθώς το περιθώριο κέρδους είναι πολύ μικρό σε σχέση με την τωρινή της παραγωγή στο χώρο των netbooks.
Τα τελευταία χρόνια ακούστηκε αρκετές φορές ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει οθόνες OLED, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε δύο νέα μικρότερα μοντέλα iPad, τα οποία ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σαν κινητά τηλέφωνα!
Πηγή: Cosmo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bookmark and Share