Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

Τα πιο δημοφιλή ποτά της Ελλάδας


Τα πιο δημοφιλή ποτά της Ελλάδας είναι αρκέτα, αλκοολική χώρα είμαστε τι να κάνουμε τουλάχιστον βγαίνουμε και δεν είμαστε κλειστοί όπως τους Βόρειους Ευρωπαίους.

Τα ποτά είναι τα εξής:

Τσίπουρο το πιο δημοφιλές ποτό της Ελλάδας έχει αλκολικούς βαθμούς απο 38-45 τοις εκάτο (πιο ισχυρό σε μερικές περιπτώσεις και απο τα διάσημα ποτά Johniee Walker κ.α)
Συνοδεύεται με έναν μεζέ και παρέα μετά απο ένα μπάνιο στην παραλία καφενεία και ψαροταβέρνες.Ούζο το δεύτερο δημοφιλές ποτό των ελλήνων ανήκει στα λευκά αποσταγμένα ποτά έχει 20 τοις εκατό αλκοολικούς βαθμούς και το πιο ανθυγιεινό για μένα. Καταναλώνεται απο τους Έλληνες και τους Γερμανούς (όσο περίεργο σας φαίνετε).Κρασί το πιο δημοφιλές ποτό στην Μεσόγειο (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα) η ιστορία του ξεκινά απο το 5000 π.Χ. Το πιο αγαπημένο ποτό μου. Αλκοολικούς βαθμούς έχει 10-15 τοις εκατό περίπου. Έχει λευκό ροζέ κόκκινο.


Υπάρχει επίσης το ισπανικό κρασί Sangria που έχει αλκοολικούς βαθμούς 7 τοις εκατό είναι πολύ ωραία με φρούτα και να σερβιριστεί παγωμένο. Επίσης είναι πιο ακριβό απο το κανονικό.Μεταξά(METAXA)
Το πιο διάσημο ελληνικό κονιακ στην υφήλιο με 120 χρόνια ιστορία δημιοργός του ο Σπύρος Μεταξάς. Απο 38-40 αλκοολικούς βαθμούς έχει.


Haig
Το πιο δημοφιλές ουισκί στα καφενεία και ξεκίνησε απο το 1650. Αλκοολικούς Βαθμούς 40 τοις εκατό.Johniee Walker
To πιο διάσημο ουισκι στην νεολαία και στα club ξεκίνησε απο το 1820 και υπάρχουν τέσσερα ποτά και είναι το red, black, gold, και blue.Αλκοολικούς Βαθμούς 40 τοις εκατό.Jack Daniels πολύ δημοφιλές ποτό με 40 τοις εκατό αλκολικούς βαθμούς.Cutty Shark
Πιο ωραίο σκοτσέζικο ουίσκι με 40 τοις εκατό αλκοολικούς βαθμούς
Drink Different.Βότκα
Το πιο δυνατό ποτό απο την Ανατολική Ευρώπη και Φιλανδία και έχουν αλκοολικούς βαθμούς γύρω στο 40 με 70 τοις εκατό.

Swirnoff


AbsolutΛικέρ ποτά με φρούτα και είναι γλυκά έχουν συνήθως γύρω αλκοολικούς βαθμούς 20-23 βαθμούς. To καταναλώνει ο γυναικείος πληθυσμός κυρίως και τα παιδία ηλικίας (12-15 ετών).

Ursus είναι με βύσσινο και έχει αλκοολικούς βαθμούς 21 τοις εκατό.


Malibu έχει γέυση καρύδας και έχει αλκοολικούς βαθμούς 23 βαθμούς.


Baileys καθαρά λικερ και με 17 τοις εκατό αλκολικό βαθμό.Τεκίλα το πιο δημοφιλές ποτό στο Μεξικό και στην Ελλάδα δεν είναι τόσο γνωστό έχει 40 τοις εκατό αλκοολικούς βαθμούς συνήθως.

Jose Cuervo η πιο διαδεδομένη τεκίλα του κόσμου.


Τζιν τονικ δημοφιλές ποτό το καλοκαίρι κυρίως που είναι εθιστικό έχει 47,5 τοις εκατό αλκοολικούς βαθμούς (αρκετά δυνατό)

Tanqueray το πιο διαδεδομένο ποτό όπου με αυτό το ποτό ήταν εθιστικό στα Αγγλικά Στρατεύματα.Gordon Space
Πωλήται σε μπουκάλια των 330ml έχουν 5 τοις εκατό αλκολικούς βαθμούς και κανονικά με 40 τοις εκατό αλκολικούς βαθμούς.Gordon'sΜπύρα το πιο αγαπημένο ποτό του ανδρικού πληθυσμού μεγάλη ποικιλία απο μπύρες (ξανθές, μαύρες lager και κόκκινες) αλκοολικούς βαθμούς απο 4 μεχρί 10 τοις εκατό (προσοχή είναι αρκέτα παχυντικές σε μεγάλες πόσοτητες)

Μαύρη μπύρα η πιο απεξέργαστη μπύρα και πιο παχυντικιά


Ξανθιά Μπύρα ελαφριά μπύρα.


Μπύρες Lager οι πιο εθιστικές είναι η Heineken και η Amstel συνοδέυεται με πίτσα έχουν 5 τοις εκατό αλκοολικούς βαθμούς.

Heineken


Amstel


Ρούμι διαδόθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μέσω διαφήμισης και έχουν γύρω στο 40 τοις εκατό αλκοολικούς βαθμούς. Προέλευση Καραϊβική είναι τα πιο ακριβά ποτά στην χώρα μας (20-25 ευρώ).

Bacardi καλό ποτό έχει 37,5 τοις εκατό αλκοολικούς βαθμούς και το γνωστό σε όλους mojito

Havana Club παρόμοιο με το Bacardi και πιο ακριβό έχει 40 τοις εκατό αλκολικούς βαθμούςCampari ποτό ανάμεικτο έχει απο 21-28 τοις εκατό αλκολικούς βαθμούς και είναι αγαπημένο στο γυναικείο πληθυσμό.Martini το πιο φθηνό ποτό στην Ελλάδα που για εμένα είναι χάλια ποτό. Έχει περίπου 28 τοις εκατό αλκοολικούς βαθμούς.Αυτά είναι τα ποτά που είναι γνωστά στην Ελλάδα.
Εκεί που αναφέρω τους αλκοολικούς βαθμούς αντιστοιχούν ανα 100ml.
Υ.Γ Ελπίζω να μην σας κούρασα.1 σχόλιο:

Bourne είπε...

Korfiatis ανέφερε απο ποιο blog πήρες την ανάρτηση

Bookmark and Share